Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Miljoner till hästforskning

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Miljoner till hästforskning

2014-12-22

Stiftelsen hästforskning beviljar nio miljoner kronor till nio nya och sju pågående forskningsprojekt under 2015

Det största anslaget på 2,1 miljoner kronor går till ett treårigt projekt vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) som handlar om att förbättra överlevnaden för hingstspermier som fryses in för att användas vid artificiell insemination.

Ett annat projekt ska studera möjligheten att få exakta karenstider inför tävlingar för hästar som medicinerats. Detta kunde ske med hjälp av biomarkörer så att hästarna kunde behandlas adekvat men undvika att hästar kommer till tävling för tidigt.

Övriga projekt, även de på SLU handlar bland annat om hjärt- kärlfunktionen vid insulinresistens hos hästar och om syresättningsproblem under narkos.

Inom ramen för ett tvåårigt projekt ska SLU också undersöka rörelsemönster hos halta hästar för att få fram information för att man säkrare ska kunna avgöra om en häst är halt på ett eller flera ben. Kraften i hästsparkar ska också studeras i ett annat projekt.

Källa. ATL.nu

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,