Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Miljonbidrag till ridklubb

Hästsportens Folkhögskola

2019-08-20
» Läs mer

Från spilta till lösgående hästar

2019-07-04
» Läs mer

Evelina Tovek i topp i Monaco

2019-06-28
» Läs mer

Miljonbidrag till ridklubb

2015-01-10

Allmänna arvsfonden har beslutat stötta Landskrona RK med 2 237 000 kronor

Allmänna arvsfonden har beslutat stötta Landskrona RK med 2 237 000 kronor för att föreningens ska kunna bygga ett funktionsanpassat stall och omklädningsrum. Bidraget är enbart för funktionsanpassning, inte för byggandet av den nya ridhusdelen.

– Genom detta bidrag får vi fantastiskt fina möjligheter att utöka vår verksamhet och bland annat kunna erbjuda ridning för elever med funktionsnedsättning även på kvällstid. Nu kan alla vara i stallet på helt lika villkor oavsett om man har funktionshinder eller inte, säger Viveka "Kitte" Munck-Emond, kassör i Landskrona RK.

– Nu klarar vi endast av att ha rehabridning på dagtid. Detta ger oanade möjligheter för föreningen. Ryttarna kommer att kunna klara sig själva i stallet som blir helt funktionsanpassat, tillägger hon.

Pengarna från arvsfonden betyder också att den stora satsning som Landskrona Ridklubb gör på att bygga om och till sin anläggning nu är finansierad till största delen.

– Vi har fått in drygt sju miljoner kronor men det saknas ännu ungefär en miljon, säger "Kitte" Munck-Emond.

Landskrona RK:s anläggning byggdes 1963. Sedan dess har det inte satsats speciellt mycket på anläggningen.

– Nej det har tagit 50 år innan vi äntligen kan skapa en anläggning som vänder sig till alla och som har samma möjligheter som andra klubbar att erbjuda ordentliga förutsättningar för träning och tävling, säger "Kitte" Munck-Emond.

I miljonsatsningen, som bekostas tack vare bidrag från inte bara arvsfonden utan även Landskrona kommun, Idrott Online, andra mindre fonder och sponsorer har startskottet för arbetet precis gått.

– Nu får vi exempelvis ett nytt ridhus med måtten 20 gånger 60 meter som gör att vi kan genomföra dressyrtävlingar där. Vårt gamla ridhus, som för övrigt blir kvar och som är Skånes bästa, håller bara måtten 20 gånger 40 meter.

Den om- och tillbyggda anläggningen ska stå klar i sommar.

– Vi har haft stora problem med vädret. Det har varit för blött vilket gjort att de tunga maskinerna inte kunnat göra markarbetena.

Källa: Helsingborgs Dagblad

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,