Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Mästare i islandshästtävlingen

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Mästare i islandshästtävlingen

2013-10-22

Publiken får se de nationella mästarna från Finland och Norge i den internationella islandshästtävlingen på Ericsson Globe. Tre av de inbjudna ekipagen till den internationella islandshästtävlingen under Stockholm International Horse Show har av olika anledningar tackat nej. Det är Nils Christian Larsen,  Norge, Isabelle Felsum, Danmark och Stian Pedersen, Norge, som lämnat återbud.
Nationella mästare ersätter alltså .Från Finland kommer Katie Brompton, som även deltog på VM i Berlin. Hon kommer med sin svenskfödda häst Smari från Askagården, en godkänd hingst med makalös tölt.
Från Norge kommer norska mästaren i tölt Bernt Severinsen med hingsten Tigull fra Kleiva. På VM slutade ekipaget sjua i finalen Tölt T1.

Tidigare klara är

Jóhann R Skúlason, Island, är en oslagbar världsmästare i tölt grenen T1. I år gjorde han det igen, vann stort med de högsta uttagningspoängen som någonsin utdelats, hela 9.20, och i finalen fick han och hästen Hnokki frá Fellskoti 9,61. Jóhann har prenumererat på förstaplatsen på VM i tölt och har gång på gång tagit titeln med olika hästar. Han har bara blivit slagen en gång under alla år.
När den första tölttävlingen arrangerades på Stockholm International Horse Show 1998 fanns Jóhann R Skúlason i startfältet, även då som världsmästare!
I Berlin fick Sverige också en världsmästare som tog titeln i 5-gång för andra gången, Magnús Skúlason (bilden).  Magnus har ett otaligt antal världsmästartitlar i både pass, stilpass och femgång.  Magnús har också tackat ja till att deltaga i tölten på Stockholm International Horse Show.
Vår egen svenska mästare i tölt T1 deltog också på VM, slutade med en tiondeplats i finalen. Unn Kroghen-Adalsteinsson, tidigare Norge, kommer på den unga och lite orutinerade hingsten Hrafndynur frá Hákoti, som gjort över förväntan med fantastiska resultat.
Bland grenarna för islandshästar finns även en töltgren till som heter Tölt T2. Den har lite andra moment än olika tempo i tölt, och huvudmomentet är enhandsfattning på lång tygel. I Tölt T2 finns svenska mästarinna Camilla Hed på sin svenskfödda Thor från Järsta som placerade sig fyra på VM.
Svenska Vignir Jonasón, flerfaldig vinnare på Stockholm Horse Show, och innehavare av en världsmästaretitel kommer med sin svarta hingst Berserkúr frá Stykkisholmi.  Vignir är svensk mästare i 4-gång och deltog också på VM med hästen Bragi frá Kópavogi, men tyvärr tog sig inte ekipaget  till final trots en mycket flott visning.

Källa: Stockholm Horseshow

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,