Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Marcus Westergren leder SM

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Marcus Westergren leder SM

2014-02-14

Marcus Westergren, Strömsholms Ridsportförening, är snabb med Casa del a Marta Bay.

Efter kvalet, tidshoppning på 150-nivå leder Marcus före klubbkamraten Jens Fredricsson med Lunatic. Trea i kvalet var Marcus lillebror Pontus med Saskia K.

Elva ekipage var felfria i kvalet. Tio är vidare till final. Linda Heed var felfri med båsa sina hästar.

28 ryttare rider om medaljerna i morgondagens final.
Sjufaldiga mästaren Helena Persson är med på Bonzai H. Men hon bär med sig fyra fel,.

Resultat

Rekord-SM i Borås!

Inomhus-SM i hoppning är igång i Borås. Mästerskapet avgörs över två dagar, torsdag och fredag, i samband med Gina Tricot Grand Prix 12–16 februari, och presenteras av Agria Djurförsäkring. Det blir minst två rekord: flest antal starter någonsin och de högsta prispengarna genom tiderna.

Hela 53 ekipage är anmälda i SM, vilket är deltagarrekord för ett inomhus-SM. Hela den svenska eliten bosatt i landet finns på plats med OS-ryttaren Jens Fredricson, Strömsholm, på hästen Lunatic i spetsen.

Han och de 52 andra tävlar om 100 000 kronor i förstapris, den högsta prissumman någonsin i ett inomhus-SM. Totalt i SM, ungdoms-SM och junior-SM är prispengarna cirka en halv miljon kronor, också det den högsta totalsumman genom tiderna i inne-SM.
– Vi är fantastiskt glada att kunna bjuda på sådan toppsport för publiken på plats och genom vår webbtevesändning, som drog 25 000 tittare förra året, säger Helen Hagström, tävlingsledare för Gina Tricot Grand Prix med Agria hopp-SM.

– För oss är det speciellt att få vara med och lyfta hopp-SM till en helt ny nivå. Särskilt roligt är det att få lyfta fram den svenska hästen genom Jens Fredricsons häst Lunatic, säger Stefan Fur, affärsområdeschef Häst hos Agria Djurförsäkring.

SM rids i två omgångar med start på torsdag 13 februari. De 20 bästa går till den andra omgången fredag 14 februari, då den svenske mästaren koras. Både den regerande SM-inomhusmästaren Royne Zetterman, Linderöd, på Echo du Laubry och regerande utomhusmästaren Elin Jansson, Loviseholm, på Duchesse ställer upp.

De 20 som genomför andra SM-omgången går dessutom automatiskt vidare till söndagens final i Gina Tricot Grand Prix. Där startar fredagens nykorade svenska mästare sist.

Parallellt med SM rids ungdoms-SM med 35 anmälda och junior-SM med 28 anmälda. Även här är prispengarna de högsta genom tiderna i respektive kategori för inne-SM.

Tidsprogram SM-klasser och huvudklasser:
Torsdag 16.00 Agria SM omgång 1
Torsdag 18.30 Agria URSM omgång 1
Torsdag 20.30 Agria JSM omgång 1
Torsdag 21.15 Slut

Fredag 14.00 Agria SM omgång 2
Fredag 16.00 Agria URSM omgång 2
Fredag 18.00 Agria JSM omgång 2
Fredag 19.45 Slut

Lördag 14 februari
Em Grand Prix-kval

Söndag 16 februari
15.30 Grand Prix-final

Mer information i Kalendern

Plats: Borås ridhus, Varbergsvägen 65, Borås

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,