Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Lyckade världscuppremiärer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Lyckade världscuppremiärer

2013-10-21

Det blev lyckade världscuppremiärer i både Helsingfors och Odense med glada svenska ryttare som styrde hemåt på söndagskvällen. I Helsingfors var Malin Baryard-Johnsson och H&M Tornesch fyra i världscupen, och i Odense var Tinne Vilhelmson Silfvén tvåa med Don Auriello och Minna Telde femma med Santana.

Bakom världscupsryttarna vann Nicole Persson eftermiddagens Grand Prix i Odense med Quante efter omhoppning.

Resultat och mer info från Helsingfors, Finland

Resultat och mer info från Odense, Danmark

För världscuphästarna H&M Tornesch 1042, Don Auriello och Santana var helgens tävlingar en första återkomst till inomhusarenorna men de fann sig snart tillrätta.
- Ja det var en snygg comeback, håller Malin med om efter att H&M Tornesch gått in på fjärdeplatsen. Världscupen i Helsingfors är Tornesch första riktigt stora tävling sedan världscupfinalen i Göteborg i april.
Malin och Tornesch hade ett tidigt startnummer, de gick ut som nummer två på världscupbanan.
- Det gick bra men det var en tuff bana. Bara åtta nollrundor i ett starkt startfält.
- Till omhoppningen hade jag en plan, jag höll den och vi kom felfritt i mål, säger Malin.
På lördagen gick Malins andra häst Baltimore sin första femstjärniga Grand Prix. Det blev ett nedslag och en blygsam placering men Malin är nöjd med debuten.
Don Auriello och Santana var tillbaka i Danmark i helgen för första tävlingen sedan EM i augusti som också det gick i Danmark.
Och till att börja med märktes det att det var två lite ringrostiga hästar som var tillbaka för inomhuspremiär. Lördagens Grand Prix gick sent på kvällen.
- Jag vet inte om det var tidpunkten men Don Auriello blev väldigt imponerad av arenan och alldeles överladdad i Grand Prix, säger Tinne.
På söndagen när världscuppoängen skulle fördelas var dock Don Auriello med på noterna igen.
- Vi hade inga missar och jag fick till ridningen. Don Auriello skötte sig jättebra, säger Tinne som red in på en andraplats, en halv procent efter segrande Anna Kasprzak.
Minna Telde fick samma erfarenheter.
- Grand Prix var ingen fullträff direkt, säger hon, men på söndagen vara Santana tillbaka och kändes som vanligt.
Världscuptävlingen i Odense, Danmark, är säsongspremiär för dressyrens världscup och också den första inomhustävlingen för säsongen. Både Don Auriello och Santana har haft en tävlingsfri höst sedan Europamästerskapet, också det i Danmark, i augusti.
- Vi har haft lite träningsläger på hemmaplan, berättar Tinne. Det har varit väldigt bra för oss att kunna ha en koncentrerad träningsperiod.
Också Santana har haft en lugnare period.
- Ett mästerskap är en anspänning även för hästarna, de märker att det är en speciell tävling, så de behöver återhämta sig med lite ”skogsmulle”-jobb innan det är dags att börja jobba igen, säger Minna.

Nu fortsätter världscupssäsongen både öfr hopp- och dressyryttarna. Slutmålet är Lyon, Frankrike, som i april nästa år arrangerar dubbla världscupfinaler.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,