Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Ludwig Svennerstål vann

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Ludwig Svennerstål vann

2016-06-27

Ludwig Svennerstål vann den trestjärniga fälttävlan i Strzegom på söndagen

Han gick in som siste startande i banhoppningen och ledare i klassen och behöll med en felfri runda sitt lilla, men avgörande, övertag över tvåan Michael Jung.

SÖNDAG
Ludwig Svennerstål och King Bob slutade på sin dressyrstraff 40,50. Michael Jung och fischer Takinou gick in på 40,60.

Ludwig Svennerstål red båda sina hästar, King Bob och Aspe, till en placering bland de tio bästa i Strzegoms trestjärniga klass.

Förbundskapten Staffan Lidbeck funderar över sin OS-uttagning och fanns på plats i Polen. Staffan Lidbeck har inte bestämt sig än, men Ludwig Svennerstål har i alla fall inte försämrat sina chanser att ta en eftertraktad OS-biljett.
- Ingen svensk ryttare har gjort ett bättre resultat i år, säger Staffan Lidbeck.

Det är en nöjd Ludwig Svennerstål som sammanfattar helgen i Strzegom, Polen.
- Jag gjorde en del förändringar i mitt upplägg i början av säsongen och nu känns det som om allt är på plats. Jag kunde inleda med en fin dressyr med båda hästarna, säger Ludwig Svennerstål.

Ludwig var felfri i lördagens terräng med både King Bob och Aspe.
- Här fick jag till ridningen och hittade flytet. Det var en fantastisk känsla, fortsätter han.
- Banan hade många tekniska frågor men jag fick till en bra rytm och en positiv ridning.

När det var dags för den avslutande banhoppningen på söndagen ledde Ludwig Svennerstål med en tiondel över tyske stjärnryttaren Michael Jung.
- Helt outstanding! sammanfattar Ludwig King Bobs insats på hoppbanan där de med en felfri runda försvarade ledningen.

Aspe tappade från sjunde efter terrängen till en tiondeplats i banhoppningen.

Ludwig Svennerstål åker hem med en skön känsla efter helgen.
- Jag behövde det här, det är vad jag har velat ha som svar och idag fick jag den ridningen jag ville ha. Och naturligtvis är det extra roligt att ha gjort bra resultat med båda hästarna.

Ludwig Svennerstål vann individuellt i den trestjärniga klass som utgjorde Strzegoms nationstävling. Det svenska laget i övrigt bröt eller avstod terrängen av olika orsaker.

Landslagsveterinär Lisa Lidbeck och Linda Algotsson beslöt att avstå start med Fairnet, och när Niklas Lindbäck själv inte var helt hundra procent beslöt Staffan Lidbeck att han fick starta en av hästarna. Valet föll då på Focus Filiocus.  Ekipaget utgick sedan i terrängen.

Johan Lundin och Johnny Cash bröt terrängen sedan hästen blivit hastigt halt mellan två hinder.

I den långa trestjärniga klassen blev William Nilsson Fryer trea med Quireboy.

Resultat

LÖRDAG

Efter en strålande felfri runda i terrängen leder Ludwig Swnnerstål och King Bob individuellt i den trestjärniga lagklassen i Polen.

Michael Jung, Tyskland, ledde dubbelt efter dressyren men fick några tidsfel med båda sina hästar. Det är dock tätt i toppen, Ludwig leder på 40,50 straffpoäng, före Jung på 40,60. Mindre än ett nedslag efter Ludwig ligger också italienaren Pietro Sandei med 44,20 straff.

Ludwig är ensam kvar av de svenska lagryttarna, då såväl Linda Algotsson med Fairnet som Niklas Lindbäck med Cendrillion avstod start i terrängen. Johan Lundin på Johnny Cash utgick vid hinder 19.

Tävlingen avgörs imorgon söndag med banhoppning.

Länkar och resultat i Kalendern

Bra dressyr av Ludwig och Linda

Svenska fälttävlansryttarna har öppnat bra i Strzegom, Polen. Efter dressyren är Ludwig Svennerstål, trea med King Bob, efter Michael Jung, Tyskland, världsetta, som leder dubbelt i den trestjärniga klassen.

Linda Algotsson har också gjort en bra dressyr och är femma inför terrängen med Fairnet.
Både Ludwig och Linda dubblar i CICIO 3*. Ludwig är nia med hästen Aspe på fina poäng. Niklas Lindbäck är 14:e med Focus Filiocus och Linda Algotsson håller en 18:e plats med Fairnando.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,