Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Legendarer förstärker inför OS

Hästsportens Folkhögskola

2019-08-20
» Läs mer

Från spilta till lösgående hästar

2019-07-04
» Läs mer

Evelina Tovek i topp i Monaco

2019-06-28
» Läs mer

Legendarer förstärker inför OS

2017-01-16

Fälttävlanslegendaren Göran ”Yogi” Breisner förstärker de olympiska ledningsteamen inför OS i Tokyo 2020

Göran Breisner som Olympic High Performance Manager blir rådgivare till ridsportens olympiska förbundskaptener och samordnare för de olympiska grenarna hoppning, dressyr och fälttävlan.

Göran Breisner har varit förbundskapten för det framgångsrika engelska fälttävlanslandslaget i många år och engagerad av det engelska förbundet, men lämnade uppdragen vid årsskiftet. Det gav honom möjlighet att vara ett stöd till svensk ridsport, ett samarbete som möjliggörs av SOK, Sveriges Olympiska Kommitté.

- Göran kommer att bli en fantastisk tillgång för oss med all den erfarenhet han samlat på sig under åren, säger Andrea Barth, verksamhetschef sport/tävling och den som initierat kontakterna med Breisner.
- Det ger oss möjlighet och utrymme att lyfta nivån hos de olympiska ridsportgrenarna ytterligare mot Tokyo 2020.

Göran ”Yogi” Breisner har inte bara ett armslångt CV från ridsportens olika områden som aktiv och ledare, han är också den svenska ryttare som placerat sig bäst på den fyrstjärniga Badminton, ett av fälttävlans verkliga kraftprov. Hans tredjeplats med Ultimus xx från 1980 är fortfarande bästa svenska placering.

Göran ”Yogi” Breisner träffade de svenska förbundskaptenerna vid Tävlingskonferensen i Stockholm i helgen.
- Jag ser fram mot att arbeta för Sverige och tillsammans med förbundskaptenerna. Målet är jag ska vara bollplank och kunna dela med mig av mina erfarenheter. Men det bästa är att jag kan verka i bakgrunden, säger Göran Breisner. 
- Jag har följt svensk ridsport hela tiden under min tid som coach i Storbritannien. Så jag vet hur det ser ut. Sverige har ju tagit medalj i varje OS sen Aten 2004.

- Det känns mycket positivt med detta fördjupade samarbete och att vi nu kan knyta till oss en ledare med så stor erfarenhet och kompetens av absolut högsta internationella nivå som Göran Breisner besitter. Han kommer tillsammans med våra tre förbundskaptener kunna ge extra kraft i utvecklingen av våra olympiska grenar mot OS 2020 och långt framöver, säger Carina Skoog, sportchef på Sveriges Olympiska Kommitté.

Göran Breisner tävlade som junior både i dressyr och hoppning. Han ingick i det svenska landslaget i fälttävlan och red bland annat i EM-guldlaget 1983. 
I mitten av 70-talet flyttade Göran Breisner till Irland, och senare till England där han varit baserad sedan dess och haft en framgångsrik karriär bland annat som tränare och förbundskapten för det engelska fälttävlanslandslaget. Han har bland andra utmärkelser tilldelats en MBE, Honorary Member of the British Empire och en hedersutmärkelse för utomordentliga tjänster för ridsporten.

Källa o foto: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,