Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Lättare att göra foderstat

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Lättare att göra foderstat

2013-09-06

Alla som bryr sig om sina hästar är överens om hur viktigt det är att känna till kvaliteten på sitt grovfoder så att foderstaten kan göras korrekt - men trots det har det varit varit lite knepigt att göra sina foderstater på ett enkelt sätt. Nu blir det mycket enklare att få det rätt.

Eurofins, som är den ledande leverantören av grovfoderanalyser i Skandinavien, levererar nu sina analyser både på papper och som läsbar datafil för PC-Horse. Detta innebär att att du med ett enda klick i foderstatsprogrammet importerar hela grovfoderanalysen rakt in i din foderlista. Alla näringsämnen som du beställt i analysen kommer in beräknade för svenska normer - i rätt format och utan risk för inskrivningsfel. Saknar du några näringsämnen så kompletterar du enkelt dessa från liknande standardfoder som redan finns inlagda i programmet.

Som de flesta vet, varierar grovfodrets näringsmässiga innehåll avsevärt mellan olika producenter, skördar och gräsblandningar. Det är därför av största vikt att man vet vad grovfodret går för. Hö och hösilage utgör den viktigaste delen av hästens födointag, men många utfodrar slentrianmässigt eller utan att förstå hur viktigt näringsinnehållet (energi, protein, mineraler och vitaminer) och mängden grovfoder är för hästens hälsa. Alldeles för få hästägare frågar efter analysen på sitt grovfoder.

PC-Horse, som är det ledande foderstatsprogrammet på marknaden används av nästan alla ledande foderfirmorna i Sverige. Där kan du få hjälp med dina foderstater om du inte väljer att skaffa dig ett eget program. Det finns olika versioner att välja på. Det enklaste kostar 99 kr. Och en analys av ditt grovfoder kostar från 400 kr. Droppar i havet jämfört med vad dina totala utfodringskostnader utgör. För att inte tala om vad ett onödigt veterinärbesök kan kosta – bara för att konstatera att Du utfodrat hästen fel och utsatt din häst för kolik eller sjukdom beroende på selénunderskott.

Datafilen, som kan läsas av PC-Horse, distribueras tillsammans med Eurofins analyser utan extra kostnad. Seriösa grovfoderproducenter ser naturligtvis till att du får en analys tillsammans med leveransen. Det gäller hela Skandinavien. Hästar i Danmark och Norge får på samma sätt som i Sverige anledning att glädjas åt bättre utfodring.

Läs mer på www.eurofins.se eller www.pc-horse.com

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,