Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Invigning med storm

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Invigning med storm

2012-11-26

Det här är första gången någonsin att ett familjeägt handelsföretag från Tingsryd öppna en filial i Stockholmsregionen.  Invigningen av Börjes varuhus för hästsport i Bro blev en succé.

 
Det var hästägaren och kommunstyrelsens ordförande i Upplands Bro Irene Seth (M) och prästen Ann-Charlotte Träisk som invigde och klippte bandet. De hann hoppa undan innan hundratals gamla och trogna Börjeskunder rusade in till alldeles nya hästsportvaruhuset.
– Det här har vi väntat på länge, sade Annika Segui som handlade tomtedräkter till sina hundar.
Den ena dräkten gick till Chihuahuahanen Herkules som tryggt bars omkring av Annika Seguis dotter Nelly.
– Vi har också köpt en tomtedräkt till Maggi som är en fransk bulldogg, förklarade Nelly.
Att Börjes har grejor för både häst och hund var praktiskt för dem. Men egentligen var det ju varuhuset för hästgrejor de hade väntat på och längtat efter.
– Både Nelly och jag rider på fritiden, berättade mamma Annika Segui som tävlar för Järfälla Ridcenter i hoppallsvenskan.
Hon var en av hundratals gamla kunder som nu äntligen fick chans att se alla hästartiklar på riktigt, känna på dem, granska dem och jämföra i stället för att bara se dem i Börjeskatalogen.
Inte bara de som kom till invigningen hade ett tidigare förhållande till Börjes och deras hästsaker. Även nya varuhusets nya butikschef Katja Sistonen är en gammal trogen kund.
– Jag har handlat hästsaker hos Börjes sedan jag var en tolvårig flicka. När jag hörde att Börjes sökte personal för sitt varuhus då sökte jag. Tidigare har jag arbetat som butikschef för Skokanonen i Enköping och som produktansvarig för ÖoB i Trollhättan, berättar hon.
Över 200 intresserade hade sök de sex tjänster som utannonserades för Börjes varuhus i Bro. Inte en enda man sökte. Bara kvinnor.
En av dem var Marie Telhammar. Gammal kund förstås även hon. Men under lördagen var hon fullt sysselsatt med att fixa det sista innan dörren till hästvaruhuset skulle öppnas.
– Just nu har jag ingen egen häst. Men jag rider förstås. Och att nu få arbeta för Börjes känns mycket bra, sade hon utan att vara jäktad så här fem minuter i tolv då varuhusets dörrar skulle slås upp.
läs mer på smp.se

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,