Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Inget VM för Mister Pooh

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Inget VM för Mister Pooh

2014-07-21

En av Sveriges bästa fälttävlanshästar kommer inte att finnas med i truppen som åker till VM i Normandie, Frankrike, om ett par veckor.

Samma dag som anmälan (nominated) ska vara inne till arrangören måste Niklas Lindbäck lämna beskedet att Mister Pooh inte kan starta.

Mister Pooh har en infektion som påverkar hjärtats förmåga att arbeta optimalt under hård belastning. Mister Pooh måste vila från arbete i sex veckor och har alltså ingen möjlighet att vara i toppform till mästerskapet.
Niklas Lindbäck och Mister Pooh tävlade i Aachen i helgen och vid en rutinkontroll uppdagades infektionen.

- Mister Pooh kändes väldigt fin i Aachen och vi red terrängen i lugnt tempo enligt plan. Tävlingen i Aachen innebar ingen fara för hans hälsa, säger Niklas Lindbäck som haft tät kontakt med veterinär och stannade en dag extra i Tyskland för att få utlåtande från veterinär expertis.
- Tack vare att vi har så noggranna rutiner och tät kontakt med veterinärerna på Löberöds klinik, Staffan och Lisa Lidbeck, så upptäcktes den lilla förändringen på hjärtljudet omgående. Det är väldigt tryggt med den supporten.

- Det är naturligtvis oerhört frustrerande och ledsamt att alla som stöttar oss inte får se Mister Pooh på VM, men hans hälsa och välbefinnande måste komma i första hand, säger Niklas Lindbäck som nu ställer in siktet på nästa års EM och OS i Rio 2016 istället.Alltech FEI World Equestrian Games, Normandie, Frankrike 23 augisti – 7 september.
Fälttävlan rids 28-31 augusti i Haras du Pin och Caen, Frankrike
Anmälan till VM görs i två steg
21 juli nominated  entries – där respektive nation nominerar tilltänka VM-ekipage
14 och 21 augusti – definite entries – definitiv anmälan till Ryttar-VM

 Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,