Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
I Mannheim med Rio som mål

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

I Mannheim med Rio som mål

2015-04-30

I tyska Mannheim rids i helgen trestjärnig dressyr, hoppning och dressyr för ryttare med funktionsnedsättning

För ryttarna med funktionsnedsättning är det här årets första stora internationella lagtävling och laget behöver öka sitt gemensamma resultat för att nå hela vägen fram till OS i Rio 2016.

- Rio närmar sig och vi har inte många tävlingar på oss att bättra på våra resultat, berättar Agneta Aronsson, landslagsledare för ryttare med funktionsnedsättning.
Lagtävlingen för ryttarna med funktionsnedsättning rids i två delmoment, Team Test och Individual Championship Test. Några, inte alla, rider sedan küren.
- Det är resultaten från lagklassen och den individuella som räknas för oss som lag. Küren ger inga poäng på vägen till Rio, men är givetvis en stor klass ändå, fortsätter Agneta.

Det svenska laget möter ett relativt tufft motstånd i Mannheim. Tyskland har bra para-ekipage och i helgen på hemmaplan blir det många tyska starter, men Sverige har en spännande laguppställning. En av ryttarna är debutant på den internationella scenen, Christina Petersson, och de övriga fyra har mer rutin internationellt.
Det här är årets första stora tävling för laget och Agneta Aronsson tror att det blir tre eller fyra tävlingar under 2015 för att öka på lagresultatet, EM inkluderat. Efter mönstringen, som skedde på Strömsholm i april månad, har det dykt upp flera intressanta namn på Agnetas lista.
- Vi har flera intressanta ekipage och vi vill att så många som möjligt ska få komma ut och tävla internationellt. Mannheim är reglerat till antal, men till Roosendaal i Holland i maj kommer några fler att åka och tävla.

Det svenska laget har en bit kvar för att nå hela vägen fram till det stora målet, OS i Rio, men fortfarande finns alla förutsättningar. Laget är på väg ner till Tyskland och Agneta Aronsson ansluter under torsdagen när hästarna ska stallas upp och ryttarna installera sig.

1-5 maj Mannheim, Tyskland CPEDI 3* dressyr för ryttare med funktionsnedsättning
Svenska ryttare: Christina Petersson, Sandra Karlsson, Anita Johansson, Carolin Rutberg och Gabriella Löf

Dressyr för ryttare med funktionsnedsättning rids lördag-tisdag och resultaten kan följas live HÄR 

I Mannheim rider Mads Hendeliowitz och Rose Mathisen i de internationella dressyrklasserna och Nicole Persson i den internationella hoppningen.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,