Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Hyllar Gothenburg Horse Show

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Hyllar Gothenburg Horse Show

2015-01-28

Rob Ehrens, holländsk förbundskapten, i hoppning hyllar Gothenburg Horse Show

Han har ridit i Scandinavium under sin aktiva tid. 
- Göteborg och Scandinavium som innebar starten av världscupen i hoppning har betytt så mycket för hoppsportens utveckling, säger guldcoachen från södra Holland.
Nu återvänder han till världscupen 25 februari - 1 mars i Göteborg.

Då var han ryttare i Scandinavium. Rob Ehrens tillhörde världseliten i hoppning. Han red mästerskap och OS med hästar som Oscar Drum och Sunrise, som också startade i Scandinavium.
- Gothenburg Horse Show och Scadinavium ger starka minnen. Det är en otrolig arena att rida i. Blommorna, stämningen, publiken, framhoppning och allt annat fungerar perfekt. Det har blivit en förebild för andra arrangörer, säger han under en träning av svenska tränare och ryttare på Ridskolan Strömsholm. Gothenburg Horse Show och utvecklingen av världscupen gav hoppsporten det den behövde just då.
Numera kommer han som coach och förbundskapten till Göteborg.

Rob Ehrens har en rad medaljer som ryttare. 2005 var han förbundskapten för holländska juniorer och ungdomsryttare. 
- Jag fick frågan att bli förbundskapten för seniorerna. Jag behövde lite betänketid. För nu var det ju landslagskamraterna som jag skulle ta ut eller ställa åt sidan. Det var så kort period mellan min aktiva tid och att vara förbundskapten för mina landslagskompisar, förklarar han.

Han axlade rollen och har gjort det lysande. Vid VM i Aachen, 2006, tog holländska laget guld. Under OS i London blev det dubbla silver i lag och silver individuellt genom Gerco Schröder.
I Caen, Frankrike under VM, 2014, blev det dubbla guld, i lag och individuellt genom Jeroen Dubbeldam och hästen Zenith, som kom till landslaget genom en speciell satsning-

-I mästerskap satsar jag på ryttare med rutin som kan gå in och utföra det jag ber om. Men vi skolar också in yngre ryttare för framtiden, berättar han. Även om det tar lite tid.Han kommer till Göteborg 25-1 mars för att stötta sina ryttare i jakten på platserna till världscupfinalen.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,