Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Höstveckan som blivit hästveckan

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Höstveckan som blivit hästveckan

2014-10-30

"Swedish Riders Trophy" var höjdpunkten, men det är bredden som räknas hos Helsingborgs Fältrittklubb.

För tredje året i rad kör Helsingborgs fältrittklubb (HFRK) hästveckan under höstlovet. En tradition som är här för att stanna kulminerar nästa år i Helsingborg Horse Week på Helsingborg Arena.

I lördags vann Peder Fredricson Helsingborgs delfinal i "Swedish Riders Trophy", en tour med sju deltävlingar som blivit väldigt populär bland landets hästentusiaster.

– Den svenska, nationella eliten kan vara med och ha chans att slå landslagsryttarna. Det blir en häftig nerv. Hela svenska eliten är på plats och inleder Helsingborgsveckan, sedan rullar det på, säger HFRK:s Tomas Hammar.

I veckan var det sedan dags för ponnytävlingar på olika nivåer. Ridskolan tävlade också och det hela avslutas med en lokal tävling i dag.

– Jag vill att alla ska vara med och känna sig som en del i klubben, säger Tomas Hammar och pekar samtidigt ner på ett klubbfärgat, grönvitt, hinder.

Budskapet är tydligt. "Ridsportens hus för alla" och så de tre värdegrundsorden "Gemenskap, engagemang, kompetens."

– Klubbens medlemmar har tillsammans jobbat fram det här konceptet och det genomsyrar hela den här helgen och veckan, säger Tomas Hammar.

Om "Swedish Riders Trophy" är det största i veckan så är det bredden som är det viktigaste.

– Det främsta under hela veckan är att alla ska känna sig delaktiga. Först ser barnen på ridskolan Malin Baryard-Johnsson, Peder Fredricson och de andra i tävlingen och sedan tävlar de själv på samma bana. Sådant sporrar.

Just att göra "det lilla extra" präglar veckan och klubben.

– På våra tävlingar smyckar vi alltid lika fint med banderoller, blommor och allt för alla. Alla är lika mycket värda.

– När året är slut ska ingen i Helsingborgs Fältrittklubb kunna säga "Det fanns ingen tävling för mig. Jag fick inte starta på hemmaplan." Alla har en möjlighet, säger Tomas Hammar.

Källa: Helsingborgs Dagblad

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,