Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Hoppningens succéserie tillbaka

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Hoppningens succéserie tillbaka

2014-03-27

Efter förra årets framgångar kommer Horse1 Swedish Riders Trophy tillbaka, både som tävlingsform och i hästkanalen Horse1 som även är huvudsponsor till tävlingen. 

Nyheter för i år är att tävlingen genomförs på tre nya orter; Göteborg, Norrköping och Umeå och att tävlingarna i Göteborg och Norrköping genomförs utomhus.

Genom serietävlingen kan svensk hoppning fortsätta att utvecklas och utveckla sina talanger.

– Premiäråret gav ett lyft både för sporten och våra arrangörer. Vi har haft möjlighet att satsa på lovande, kommande ryttare, säger Annika Ersgård, sportchef hoppning hos Svenska Ridsportförbundet.
Hoppningens förbundskapten Sylve Söderstrand har redan hittat talanger via fjolårets serie.
– Det är en ovärderlig plattform för våra duktiga ryttare att tävla på hög professionell nivå hemma i Sverige, säger han.

De aktiva ryttarna jublade över serien förra året. Det blev en tävling i tävlingen att hinna anmäla. Några minuter efter att anmälan öppnade till de olika tävlingsplatserna var listan fulltecknad. De svenska ryttarna fick en miljon att rida om totalt i de fem delfinalerna och finalen. Kvalen i Horse1 Swedish Riders Trophy reds i 135-hoppning och delfinalerna i 140-hoppning med garanterad omhoppning.

– Tävlingen har betytt väldigt mycket för mig. Det är en av de absolut mest prestigefulla tävlingarna man kan vara med i och den har utvecklat mig som ryttare, säger Nicole Holmén, vinnare av Horse1 Swedish Riders Trophy 2013.

– Det här är en tävling som gör att vi ryttare orkar satsa lite mer i den grå vardagen, sa Jacob Hellström, ryttare och nu ledare för ungdomslandslaget. Här i Horse1 Swedish Riders Trophy kan han både tävla och följa sina framtida stjärnryttare.

Tävlingens grundare och eldsjäl Timothy Smart ser fram emot årets tävling. 
– Det är fantastiskt roligt att få möjligheten att satsa på en så uppskattad och prestigefull tävling. Nu ser vi alla fram emot en ny spännande publikfest!

TV-ljuset är på
Precis som i fjol kommer delfinalerna och finalen att direktsändas i tv, på Horse1, med start lördagen den 30 augusti kl. 15.00. 
Horse1 är den första svenska kanalen för hästälskare. Där visas allt från de bästa utländska serierna, dokumentärerna och internationella tävlingarna till spännande och inspirerande tv-program om tävlingar, hästar och ryttare runt om i Sverige. På Facebook följs kanalen av cirka 40 000 personer. Horse1 är en betalkanal för 49kr/mån. Kanalen finns tillgänglig på horse1.se och Telia.

Datum och orter
29-31 augusti, Göteborg (arrangeras av Billdals RK på Åby travbana)
12-14 september, Norrköping (Åby Ridklubb)
26-28 september, Umeå (Umeå Ryttarförening)
10-12 oktober, Södertälje (Södertälje Ridklubb)
24-26 oktober, Helsingborg (Helsingborgs Fältrittklubb)
7-9 november, Strömsholm (Strömsholms Ridsportförening)
21-23 november, final, Flyinge (Flyinge Hästsportklubb)

Källa: Svenska Ridsportförbundet
 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,