Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Hippolog - ett populärt yrkesval

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Hippolog - ett populärt yrkesval

2014-04-09

Vad vill du bli när du blir stor? Allt fler svarar hippolog och att yrket är populärt märks

Nästan 200 personer har sökt in till höstens kursstart på Flyinge, Strömsholm och Wången.

Hippologutbildningen har funnits i 20 år och intresset för utbildningen växer för varje år.

I år har 162 personer sökt till hippologprogrammets ridhästinriktning där det finns 30 utbildningsplatser på Flyinge och Strömsholm. Det innebär 5,4 ansökningar per plats.

30 personer sökt till hippologprogrammet trav/islandshäst där det finns tio utbildningsplatser på Wången. Det innebär tre ansökningar per plats.

En spännande framtid väntar de 40 studenter som i höst kliver in på riksanläggningarna för att utbilda sig till hippolog.
- Hästarna är mitt stora intresse och därför sökte jag hippologen och jag vill gärna jobba med konvalescenthästar senare. Det var speciellt inriktningen mot hästens friskvård och rehabilitering som lockade mig, säger Emelie Granlycke som går första året på hippologprogrammets travprofil.

- Vi jobbar hårt på riksanläggningarna för att kunna erbjuda en högskoleutbildning i världsklass och framför allt en utbildning som studenter och hästnäring tycker är relevant och användbar, säger Becky Evensen utbildningschef på Strömsholm.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,