Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Hästnäringen är viktig

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Hästnäringen är viktig

2016-09-22

Över 70 % av de svenska politikerna upplever att hästnäringen är viktig för samhällsutvecklingen

1180 politiker deltog i undersökningen som fokuserade kring ett antal frågor om deras syn på hästnäringens roll i det svenska samhället. För hästnäringen är resultatet av undersökningen mycket glädjande.

– Det är både intressant och utmanade för oss att sju av tio svenska politiker anser att hästen och hästnäringen är viktig för samhällsutvecklingen. Det ger ett kvitto på att vårt arbete är värdefullt och det känns nu därför än mer inspirerande för oss att fortsätta lyfta in hästnäringen i ett större samhällsperspektiv säger Stefan Johanson, vd på HNS.

I hästnäringens utvecklingsplan - Hästnäringen 2020 - är målsättningen just att flytta fram hästsektorns positioner på samhällsarenan och rollen som möjliggörare kring ett antal gemensamma samhällsutmaningar.

– Vi vill att fler ska få upp ögonen för hästen och se vad den och näringen bakom kan bidra med i form av en positiv samhällsutveckling. I Hästnäringen 2020 ger vi flera handfasta exempel på samhällsutmaningar där hästar kan vara en del av lösningen, fortsätter Stefan Johanson.

Fakta om undersökningen:

Undersökningen genomfördes under sommaren och riktades till samtliga politiker med uppdrag inom kommun, landsting och regionförbund samt riksdag. Totalt deltog 1180 politiker i undersökningen som skedde via ett webbformulär.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,