Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Hästkrafterna intar Göteborg

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Hästkrafterna intar Göteborg

2016-09-02

8-11 september 2016 genomförs SM i sportkörning på Heden och i Slottsskogen i Göteborg

Passa på och upplev hästkrafterna på nära håll! Cirka 60 kuskar deltar för att göra upp om placeringarna och för att testa det kommande upplägget inför FEI EM i Ridsport 2017.

Årets SM blir ett fantastiskt genrep inför nästa års europamästerskap i Göteborg, där fyrspannskörning är en av grenarna. Sportkörning avgörs i tre delmoment, dressyr, maraton och precision/konkörning. Dressyr och konkörning avgörs på Heden och maratonmomentet i Slottsskogen, dit kuskarna tar sig genom gatorna i centrala Göteborg. Disciplinerna i SM är fyrspann (fyra hästar), par (två hästar) och enbet (en häst) för häst och ponny.

Det blir två dagar dressyr på Heden, torsdag och fredag, fartfylld maraton i Slottsskogen på lördagen, och SM avslutas med konkörning på Heden på söndagen.

- SM i sportkörning kommer bli en fantastisk tävling i Göteborg. Det blir även ett strålande tillfälle för oss att genomföra ett genrep inför FEI EM i Ridsport nästa år, säger Lotta Nibell, VD för Got Event.

Tävlingstider för dagarna

Torsdag 8 september
Dressyrkörning på Heden kl 09.00 –ca 16:3

Fredag 9 september
Dressyrkörning på Heden kl 09.00 – ca 16:30

Lördag 10 september
Maraton från Heden till Slottsskogen (genom centrala delarna av Göteborg) 09.00 – ca 16:00

Söndag 11 september
Precisionskörning på Heden kl 09.00 – ca 17:00

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,