Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
GHS satsar på ponnyhoppning

Hästsportens Folkhögskola

2019-08-20
» Läs mer

Från spilta till lösgående hästar

2019-07-04
» Läs mer

Evelina Tovek i topp i Monaco

2019-06-28
» Läs mer

GHS satsar på ponnyhoppning

2017-01-04

Sverigeponnyn tar 30 unga ryttare till Scandinavium

Nu gör Gothenburg Horse Show en storsatsning på ponnyhoppning för de yngre ryttarna. Sverigeponnyn, som ersätter tidigare GP-ponnyn, är öppen för ryttare mellan 12-18 år som rider C-ponny i Lätt B-hoppning. Nytt för årets tävling är att den är rikstäckande och det arrangeras därför kvaltävlingar i alla de sex ridsportregionerna under januari och februari.

Efter de regionala kvaltävlingarna gör sedan 30 unga ryttare upp om Sverigeponnyn under Gothenburg Horse Show som avgörs i Scandinavium i Göteborg, 21-26 februari 2017. 

– Det känns jättekul och viktigt för ridsporten att unga ryttare från hela Sverige nu har möjlighet att delta i vår satsning på ponnyhoppning. I år rids dessutom semifinalen i Sverigeponnyn i Scandinavium, vilket gör att så många som 30 ryttare får uppleva den känslan, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show.

Gothenburg Horse Show 2017 har unga ryttare i fokus och ger många av dem en chans att tävla på en högklassig arena och med en stor publik via satsningarna på Sverigeponnyn, men också i tävlingsklasserna Krafft Young Rider Cup och City Gross Morgondagens Vinnare.

– Sverigeponnyn är en tävling för de som fortfarande är i början av sin ridkarriär och i starten av att vara tävlingsryttare. Vi vet av erfarenhet att det är väldigt betydelsefullt som ung ryttare att få chansen att tävla i Scandinavium med allt vad det innebär. Vi har sett finalister i ponnyhoppningen som sedan kommit tillbaks till Gothenburg Horse Show några år senare som internationella ryttare, säger Tomas Torgersen.

I varje kvaltävling finns det 80 platser. Första kvaltävlingen äger rum lördagen den 7 januari på Helsingborgs Fältrittklubb under Trettonspelen, som arrangeras den 5-8 januari. Den följs av kval på Södertälje RK och Umeå RF i vecka 4. Under vecka 5 är det dags för kval på Borås FK och de sista två kvalen hålls sedan hos Kalmar HK och Sundsvalls Ridklubb i vecka 6. De fem bästa från varje kval tar sig vidare till semifinal i Scandinavium onsdagen den 22 februari under Gothenburg Horse Show. De tio bästa ryttarna går sedan till finalen som äger rum lördagen den 25 februari.

Gothenburg Horse Show arrangeras den 21-26 februari 2017 av Got Event, Göteborgs Stads evenemangs- och arenabolag, som driver tio arenor i Göteborg, bland annat Scandinavium.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,