Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Friends Arena satte världsrekord

Gratis ekonomitjänst

2019-03-08
» Läs mer

VM-hjältarna på banan igen

2019-03-04
» Läs mer

Ny GP-seger för Peder

2019-02-25
» Läs mer

Friends Arena satte världsrekord

2014-12-19

Publiksuccé och världsrekord. Sweden International Horse Show 2014 var en internationell framgång

- Vi har undersökt alla siffror med det internationella ridsportförbundet och allt tyder på att vi satte ett nytt världsrekord under lördagen, säger Ulf Rosengren, ordförande SIHS.

Publiken under Sweden International Horse Show har med största sannolikhet varit med om att slå ett världsrekord. 
Lördagens toppnotering på 13 750 personer på läktarna under en och samma föreställning är den högsta publiksiffra hittills under ett hästevenemang inomhus.
- Det internationella förbundet FEI för ingen exakt statistik men ingen kan se att något annat inomhusevenemang kan ha haft fler besökare på plats på samma gång, säger Ulf Rosengren, ordförande SIHS, som bad FEI att undersöka publiksiffrorna på världens alla hästshower och tävlingar.
Jumping director, John Roche på FEI bekräftar att besökssiffran under SIHS var världens största.
- Om vi tittar på evenemang i den västeuropeiska ligan så har följande arenor störst kapacitet: Zürich, 11 500 sittplatser följt av Mechelen och Göteborg med 10 000 platser. London-Olympia har en kapacitet på 8 000 sittplatser och Las Vegas 12 000.

På Svenska Ridsportförbundet gläds ordförande Anders Mellberg över det stora hästintresset i Sverige.
- Att vi kan fylla en så stor arena, visar att hästintresset i Sverige är väldigt stort och att vi erbjuder ett hästevenemang i absoluta världsklass.
Ulf Rosengren slår sig inte till ro med ett nytt världsrekord.
- Friends Arena har en ännu större kapacitet och vi undersöker som bäst hur vi ska utnyttja den fina arenan och få plats med ännu fler. Årets lyckade show innebär förhoppningsvis att ännu fler vill vara med nästa år – och slå världsrekordet, säger Ulf Rosengren.

Sweden International Horse Show under julen
SVT visar ett färgsprakande highlight-program från årets evenemang:
• Måndagen den 22 december 19.00
• Repris: Julafton den 24 december 14.00

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,