Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Fick rätt mot kommunen

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Fick rätt mot kommunen

2015-03-29

Enköpings kommun ansåg att det krävdes bygglov för att få flytta en ligghall för hästar

Enligt kommunen krävdes bygglov för att flytta det 27 kvadratmeter stora vindskyddet för hästarna från en del av fastigheten till en annan. Hästägaren höll inte med och framförde att byggnaden bör betraktas som bygglovsbefriad ekonomibyggnad. Hon överklagade till länsstyrelsen som avslog överklagandet.

Hästägaren överklagade då beslutet till mark- och miljödomstolen i Nacka.

Krävs inte

För att en byggnad ska vara bygglovsbefriad enligt plan- och bygglagen måste det vara en ekonomibyggnad för jordbruk, skogsbruk eller annan liknande näring och att det genomförs i ett område som inte omfattas av en detaljplan. Mark- och miljödomstolen konstaterar att byggnaden är av "enkel beskaffenhet", och att någon omfattande verksamhet kommer inte att bedrivas i byggnaden.

Rättens sammanvägda bedömning är att åtgärden är så liten att bygglov inte krävs.

Källa: ATL.nu

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,