Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Fälttävlanshelg på Eketorp

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Fälttävlanshelg på Eketorp

2015-05-07

Med svenska mästaren Viktoria Carlerbäck i spetsen kommer en stor skara ryttare till Eketorp nästa helg

Den internationella fälttävlan hos Eketorp Eventing sparkar igång fälttävlanssäsongen på allvar och är också första omgången i serietävlingen Swedish Eventing Trophy.

Ett sextiotal ekipage väntas till start, bland dem Johan Lundin, Niklas Lindbäck med en ny häst, Anna Nilsson, TV-bonden Pontus Hugosson, svenska mästaren Viktoria Carlerbäck och förra årets segrare i fälttävlansserien, Katrin Norling. Sandra Gustafsson som elegant red in på andra plats i den trestjärniga fälttävlan i polska Sopot för några veckor sedan kommer med båda sina hästar, Kaminskij och Koordinat.

- Det ska bli spännande att se dem, och många andra, här på hemmaplan, säger Staffan Lidbeck, tävlingsledare och förbundskapten i fälttävlan.

- Som arrangör hade jag gärna sett fler landslagsryttare i startfältet, men som förbundskapten vet jag ju att de är baserade ute i Europa och att det inte alltidfungerar för dem att komma till Sverige och tävla, fortsätter han.
- Vi har ett bra startfält med duktiga ryttare och de kommer att ge publiken en givande dag på terrängen och en spännande avslutning på hoppbanan, säger Staffan Lidbeck.

Eketorp Eventing har en- och tvåstjärnig internationell fälttävlan, och en nationell klass på trestjärnig nivå. Swedish Eventing Trophy ger ryttarna möjlighet att tävla internationellt på hemmaplan och skaffa rutin. Trestjärnig klass ger dem som vill möjlighet att tävla på högre nivå.

Terrängbanan slingrar sig i backarna bakom dressyr- och hoppbanorna. Under vintern har banan byggts om och bland annat har MIM-systemet med utlösningsbara hinder installerats på ett stort antal hinder för att öka säkerheten för ryttare och hästar.
- Vi kan inte tumma på säkerheten i vår sport och skulle kännas konstigt att inte använda det här systemet som är framtaget i Sverige, säger Staffan Lidbeck.

Tävlingarna inleds på fredag den 15 maj och då med invigning av den nya dressyrbanan som har grusunderlag. Fredag är dressyr och banhoppning, lördag rids den fartfyllda terrängen och söndagen avslutas Eketorp Eventing med banhoppning.

- Vi är mycket glada för att få vara med och stödja Svenska Ridsportförbundet och svensk fälttävlan. Det ska bli väldigt spännande och roligt att nu vara med om den första deltävlingen för året i Swedish Eventing Trophy på Eketorp Eventing, säger Per Hednert, marknadsdirektör på Memira Ögonkliniker.

Nytt för i år är att de unga hästarna få en egen klass, ett pilotprojekt som genomförs på Eketorp Eventing på initiativ av Staffan Lidbeck. Klassen är öppen för 4-, 5- och 6-åriga hästar och syftet är att de yngre hästarna får en mjuk och välkomnande introduktion till tävlingsbanan, samt att genom domarnas utlåtande ge ryttaren ett besked om att utbildning och utveckling går år rätt håll.

I samband med Eketorp Eventing anordnas en lantlivsmässa, Country Fair, med lokala företag, butiker och odlare där besökaren kan hitta allt som har med lantliv att göra. Kläder, inredning, trädgård, mat och mycket mera! På lördagen gästas mässan av riddare och ett tornerspel.

Eketorp Eventing och Country Fair med Swedish Eventing Trophy 15-17 maj

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,