Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
EM i fälttävlan

Volkswagen Grand Prix på Elmia

2018-05-18
» Läs mer

Möjlighet att läsa in gymnasiet

2018-05-15
» Läs mer

Special Olympics i Göteborg

2018-05-07
» Läs mer

EM i fälttävlan

2017-08-11

Sverige skickar en trupp med sex ryttare till Strzegom i Polen där mästerskapet avgörs

Sara Algotsson Ostholt, Louise Svensson Jähde, Ludwig Svennerstål och Anna Freskgård är uttagna att rida i laget och Niklas Lindbäck och Malin Josefsson rider individuellt.

Här berättar tre taggade tjejer om tankar och förväntningar inför EM i fälttävlan. Alla tre gör någon typ av mästerskapsdebut.

Louise Svensson Jähde, 27 år, startade individuellt vid EM i Blair Castle för två år sedan. I år gör hon debut i EM-laget.

EM- och mästerskapsdebut blir det för Anna Freskgård, 29 år, som är uttagen till laget och jämnåriga Malin Josefsson som rider individuellt. - Lite overkligt efter allt slit man lagt ner men fantastiskt roligt, säger Anna Freskgård.

Både Anna och Louise rider på heltid och har verksamhet hemma, Anna i Tystberga i Södermanland och Louise i Tyskland, men Malin har lite andra framtidsplaner. 
- Jag pluggar till veterinär och har en termin kvar sedan hoppas jag kunna kombinera arbete med träning och tävling, säger hon.

Precis som i mycket annat är tjejerna överens om hur man bäst tillbringar en hästledig kväll. 
- Hemma eller kanske på restaurang med nära och kära och en god middag.

Inför avresan passar tjejerna på att slipa på formen och ge hästarna den uppladdning som varje häst behöver. 
- Min häst vilade efter Jardy och har varit lite het efter det så han behöver träna för att landa mentalt, säger Malin.
- Vi gör en dressyrtävling nästa vecka, säger Anna och beskriver sin häst som lite svår då hon har mycket nerv. Det kan vara bra i terrängen och hoppningen men dressyren är inte lika kul och då blir hon lite bekväm av sig.

Louise har det delikata problemet att hon kan välja mellan två hästar. I första hand blir det Wieloch’s Utah Sun men även Waikiki kan vara aktuell, båda kommer från samma uppfödare i Tyskland, Hans Thomsen. 
- Det är så roligt nu för jag har fått möjlighet att behålla Utah Sun långsiktigt tack vare en familj som gått in som delägare, berättar Louise.

Lagryttare eller inte så är tjejerna överens om att det är superstämning i gruppen.
- Alla hjälper till med det dom kan och allt är väldigt lättsamt, säger de samstämmigt.

EM i fälttävlan 17-20 augusti Strzegom, Polen

Källa: Svenska Ridsportförbundet

 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,