Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Det stora hoppet

Gratis ekonomitjänst

2019-03-08
» Läs mer

VM-hjältarna på banan igen

2019-03-04
» Läs mer

Ny GP-seger för Peder

2019-02-25
» Läs mer

Det stora hoppet

2017-10-18

Tisdag kväll klockan 20:00 sänds premiären av TV-serien "Det stora hoppet" på TV3

I Det stora hoppet kan sex tjejer vinna ett drömpris, men bara om deras pappor är beredda att lägga bort sin prestige och ge allt för sina döttrars intresse.

Under några intensiva veckor på vackra Österlen ska de skickliga ryttartjejerna, med hjälp av coachen Malin Baryard Johnsson, lära sina pappor att tävla på hästryggen i klassiska ridsportgrenar. Programmet leds av Henrik Johnsson och sänds i höst på TV3 och Viafree.

Här är alla deltagare:

Klara Hammarström, 17 år (student) och Eskil Hammarström (hjärtläkare), 67 år, Höllviken
Eskil är tiobarnspappa och pensionerad hjärtläkare med sex barn som mer eller mindre rider på elitnivå. Själv har han aldrig suttit på hästryggen, men nu är det dags att testa vad det är för hemlighet som hans barn älskar så mycket.

Julia Longoni, 23 år (veterinärassistent) och Timmy Asplund (källarmästare), 52 år, Stockholm
Familjen bor på en hästgård i utkanten av Stockholm. Julia har ridit sen hon var fem år gammal, medan Timmys idrottserfarenheter helt har vunnits på fotbollsplanen. Han hade suttit några få gånger på hästryggen innan Det stora hoppet. 

Victoria Ryhnell, 18 år (student) och Niclas Ryhnell, 51 år (köksmästare), Eskilstuna
Victoria har ridit sen hon var 3-4 år, medan Niclas erfarenhet har varit att hänga i stallet som pappa till inbitna hästtjejer. Han har suttit några gånger på hästryggen.

Fanny Berglén, 15 år (student) och Magnus Granberg (företagare), 44 år, Bollnäs
Magnus var en av Sveriges bästa bandyspelare i början av 2000-talet, och stor stjärna i Bollnäs, men han har aldrig suttit på häst förut. Bonusdottern Fanny däremot har föredragit stallet framför brukets nationalsport. Hon blev hästfrälst när hon var 12 år. 

Tiffany Ling-Vannerus, 24 år (företagare/modell) och Johan Ling-Vannerus (företagare), 60 år, Gent/Ängelholm
Tiffany driver ett företag inom dental- och hudvårdsprodukter i Belgien, men arbetar också som modell. Hon har ridit sen hon var fem år, medan Johan hade suttit på hästryggen två gånger innan Det stora hoppet, en gång som turist på en amerikansk ranch.

Felicia Högrell, 23 år (student) och Hans Gustavsson, 55 år (elkonstruktör), Borås/Uppsala
Felicia var fem år när hon satte sig på en häst första gången, medan pappa Hans har suttit på häst tre gånger, men aldrig i en tävlingssadel.

Svenska världseliten dömer tävlingarna

Programmet har inte bara en namnkunnig coach i landslagsstjärnan Malin Baryard, flera av Sveriges största stjärnor är gästdomare och experter i Det stora hoppet. Förutom att bedöma de olika tävlingsmomentet ger de sina råd och tankar kring ridsportens utmaningar.

- Vi ville ge de tävlande papporna de bästa förutsättningarna. När dessa världsstjärnor tackade ja och flög in från olika håll blev allt än mer på riktigt och allvaret större, säger programledare Henrik Johnsson.

Här är alla gästdomarna i Det stora hoppet:
Kristian von Krusenstierna, dressyr
Charlotte Haid Bondergaard, dressyr
Peder Fredricson, hoppning
Henrik von Eckermann, hoppning
Rolf-Göran Bengtsson, hoppning
Sara Algotsson, fälttävlan
Andy Swärd, mental coach
Pether Markne, landslagstränare
Nellie Berntsson, hoppning
Tobbe Larsson, Ponnyakuten

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,