Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
De rider för Kittel

Världsstjärnor till Saab Top 10

2018-11-13
» Läs mer

Girl power i svenska hopptruppen

2018-11-07
» Läs mer

Världscuppoäng till Irma Karlsson

2018-11-05
» Läs mer

De rider för Kittel

2017-11-21

Patrik Kittel Dressage Tour, i samarbete med Saab, kommer till Helsingborgs Fältrittklubb

Fem talangfulla ekipage deltar i clinicen.

Clinicen hålls lördagen den 13 januari klockan 14:00-17:00 på Helsingborgs Fältrittklubb. Du som publik har chansen att skicka in dina frågor i förväg genom hemsidan www.dressagetour.se. Där finns också unika inspirationsfilmer och utbildningsmaterial för dig att ta del av både före och efter clinicen.

Deltagande ekipage:
Jacob Nörby Sörensen och Gammelengaards Zappa
"Gammelengaards Zappa är en fantastisk hingst med elastiska gångarter och ljuvligt temperament. Han är en mycket arbetsvillig häst som tycker om att tävla!" säger hingsthållaren Bjarke Laustsen.

Jacob Nörby Sörensen, som kommer att rida Zappa för Patrik i Helsingborg, har ridit nästan hela sitt liv och karriären tog fart när han började arbeta på Gunnarlunda. Ekipaget vann nyligen 5-års finalen på Elmia Scandinavian Horse Show.

"Inte nog med att han är fantastisk på tävlingsbanorna, han hade också bäst dräktighet bland Sveriges dressyrhingstar i år" säger Jacob finurligt!

Ekipage är också kvalat till Champion of the Winners under Sweden International Horse Show

Wilma Björk och Hankey Banister
Den unga talangen Wilma Björk är examinerad unghästutbildare från Flyinge och går nu sitt första år på beridarprogrammet. Att Wilma siktar mot toppen är det ingen tvekan om. Med sin häst Hankey Banister red hon SM i våras och har nu med honom i utbildningen för att kunna utvecklas vidare.

"Det ska bli väldigt kul att rida för Patrik, och så klart lite nervöst, men mest kul! säger Wilma

Denise Ljungkvist och Soega
Denise Ljungkvist och Soega gjorde i år sina första internationella starter som U25 ekipage. De vann NM både individuellt och i lag och representerade Sverige på ett föredömligt sätt i U25-klasserna under EM i Göteborg. Som ponnyryttare red Denise hoppning, dressyr och fälttävlan men fastnade för dressyren.

Josefine Lunn och Phoebe
Josefine arbetar till vardags som sjuksköterska men har som mål att kunna arbeta med hästar på heltid. Hon har vinster och placeringar upp till Intermediaire I och har även startat Intermediaire IA. Tillsammans med hästen Phoebe har hon tävlat upp till MsvB och målet för 2018 är att starta MsvA/S:t Georges.

Denise Ljungkvist och Soega
Denise Ljungkvist och Soega gjorde i år sina första internationella starter som U25 ekipage. De vann NM både individuellt och i lag och representerade Sverige på ett föredömligt sätt i U25 klasserna under EM i Göteborg. Som ponnyryttare red Denise hoppning, dressyr och fälttävlan men fastnade för dressyren.
Johanna Due-Boje och Mazy Klövenhöj

Under 2018 kommer Patrik Kittel Dressage Tour till följande platser:
13 januari Helsingborgs Fältrittklubb
11 februari Stockholm
17 mars Umeå
6 maj Göteborg

Källa: Svenska Ridsportförbundet

 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,