Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Brons till Sverige

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Brons till Sverige

2015-08-09

Det svenska fälttävlanslaget i Ponny-EM 2015 gjorde en historsikt bra insats när de vann bronset på hemmaplan i Malmö

Michelle Ettwein, Selma Hammarström, Moa Nordfjäll och Klara Hammarström är alla en del av de svenska framgångarna i fälttävlan under Ponny-EM. Selma Hammarström kom dessutom väldigt bra individuellt. Hon och ponnyn Sligo Fortunus, ett åttaårigt sto, placerade sig på en fin sjundeplats individuellt. Laget tog hem bronsmedaljen till Sverige.
- Det känns jättehäftigt att ta medalj på ett stort mästerskap. Jättekul! säger Selma under presskonferensen.

Moa Nordfjäll och ponnyn Dimmans Eros har gjort en fin insats under mästerskapet. De hamnade på första utanför placering (14e plats) individuellt samt ingick i det svenska bronslaget. Moas fina ritter i dressyren, terrängen och banhoppning var av stor vikt för det svenska lagbronset.
- Det finns inte ord för att beskriva känslan över att sitta här med en bronsmedalj. konstaterade Moa.

Klara Hammarström, syster till Selma, ingick också i laget. Hon föll i terrängen och red inte banhoppning idag, men hon och Creemully Melody red dressyren i fredags med fint resultat och låg på en nittonde plats inför terrängen.
- Det här är overkligt. Det är jättestort. Mina lagryttare gjorde det möjligt. säger en glad Klara.

Michelle Ettwein och ponnyn Midnight af Lergraven var i allra högsta grad en bidragande orsak till Sveriges framgång. De gjorde en fin dressyr, strålande terränritt och en felfri banhoppning.
- Jag är jätteglad och nöjd. sade Michelle vid presskonferensen.

Lagledare Sissi Lilja och Lena Bredberg var tagna av stunden.
- Det här är historiskt. Sverige har inte tagit lagmedalj på ponny-EM sedan 2004 i Polen då vi tog ett brons. Det här är fantastiskt. sade Lena Bredberg.

Sissi Lilja fyller i:
_ Det är fantastiskt roligt, en otrolig känsla. Det här är mitt sista år så det är extra roligt att få sluta så här. menade Sissi som varit verksam inom sporten i trettio år och haft en hand på många av Sveriges bästa fälttävlansryttare genom åren.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

 

 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,