Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Brons till Jakobsson

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Hästsportens Folkhögskola

2019-08-20
» Läs mer

Från spilta till lösgående hästar

2019-07-04
» Läs mer

Brons till Jakobsson

2016-09-14

Stort grattis till Louise Etzner Jakobsson som på Zernard red hem bronset i Individual Championship Test Grade III på Paralympics

- Jag är jätteglad, det känns verkligen underbart att jag lyckades övertala mig själv att gå in och rida ordentligt och inte bara mesa, säger Louise efter ritten.

Det blev spännande in i det sista när de första medaljerna skulle delas ut under ridsportens Paralympics. Louise Etzner Jakobsson var sist ut i det 16 ekipage starka startfältet. Och efter elfteplatsen i söndagens Team Test var det kanske många som räknade bort henne från medaljstriden.
- I söndags gjorde Zernard precis det ryttaren sa till honom och det var jag som var för försiktig då, säger Louise. 

Men hon och det svenska teamet visste att det fanns mycket mer att ge. I tisdagens Individual Championship Test Grade III satsade Louise för fullt och red ihop 70,341 procent. Det räckte för att ta sig förbi Nederländernas Sanne Voets och Danmarks Annika Lykke Dalskov Risum som båda låg på bronsplats på 70,122 procent.

- Jag tänkte att nu jädrar ska jag rida och visa att hästen är mycket bättre än vad jag visade i söndags. Man åker inte till Paralympics och rider som en mes, menar Louise. 
- Jag hade ingen tanke på medaljer innan klassen. Jag hade bara bestämt mig för att jag ville rida på över 70 procent. Det var först efter ritten, påväg till bettkontrollen, som de kom och sa till mig att jag hade tagit brons, fortsätter hon.

Landslagsledare Agneta Aronsson berömmer Louises starka insats:
-  Hon red verkligen, verkligen bra idag. Hela programmet var genomgående mycket bättre än i söndags. Skritten var bättre, traven satt som den skulle och det var mer sting i galoppen. Hon gjorde inga misstag.
- Det är också fantastiskt att hon går från ett sånt underläge (elfteplatsen i söndags) till att ta bronset här, det visar verkligen att domarna dömer det de ser för dagen, fortsätter Agneta.

En medalj på Paralympics betyder mycket för Sverige och speciellt för svensk paradressyr.
- Sverige var verkligen värd den här framgången. Det är också fantastiskt kul inför EM i Göteborg nästa år, säger Agneta. 

Det blev idelt nordiskt i topp med guldet till Norges Ann Cathrin Lubbe på Donatello och silvret till danska Susanne Sunesen på Que Faire.

>> Se SVT:s intervju med Louise efter ritten

På torsdag är det dags för Anita Johnsson och Dear Friend att rida Individual Championship Test Grade Ia. Därefter väntar förhoppningsvis individuell kürfinal för de båda svenska ryttarna på fredag.

Fullständiga resultat

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,