Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
ATG stödjer hoppningens talanger

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

ATG stödjer hoppningens talanger

2014-03-26

Det mångåriga samarbetet mellan ATG och Svenska Ridsportförbundet förstärks

Med ATG Hopp & Talang möjliggör ATG en fortsatt satsning på Svenska Ridsportförbundets talangutvecklingsplan för hoppryttare.

 

ATG Hopp & Talang kommer att drivas av landslagsledningen i hoppning tillsammans med Jens Fredricson och Anna-Clara Pettersson på Ridskolan Strömsholm. Satsningen görs i första hand över tre år med träningar och samlingar på ridsportens riksanläggningar. 
- Det här är en helt fantastiskt bra chans för några av våra ryttare att ta ett steg till i sin utveckling. Att de dessutom får göra det i en prestationsmiljö med de bästa ryttarna är mycket värdefullt, säger Sylve Söderstrand, förbundskapten hoppning

Svenska Ridsportförbundets målsättning med talangutvecklingsplanen är att ge optimala förutsättningar för fler ryttare att nå mästerskapsnivå, samt ett livslångt intresse för ridsporten.
- Talang är en kombination av förmåga och inställning. Med ATG Hopp & Talang vill vi öka kunskapen, personliga färdigheter, motivationen och kamratskapen, säger Jens Fredricson, landslagsryttare och utvecklingsansvarig i projektet.

Förutom träning och ridlära ska ryttarna också utbildas i hästkunskap, träningsfysiologi, idrottspsykologi, kostlära, mental träning, medieträning, management med mera.
- För oss på ATG är det här en klockren satsning. ATG Hopp & Talang ger de unga som satsar på tävling på hög nivå chans att lära sig mer om träning och tävling med hästar. Dessutom får de lära av de främsta inom varje område, säger Maria Guggenberger, chef samhällsansvar & sponsring, ATG.

Målgruppen är ryttare över 18 år som befinner sig på talangutvecklingsplanens två översta nivåer.
>> Läs mer om talangutvecklingsplanen och de olika nivåerna HÄR

 Källa: svenska Ridsportförbundet
 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,