Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Angelica till VW-finalen på Mic Mac

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Hästsportens Folkhögskola

2019-08-20
» Läs mer

Från spilta till lösgående hästar

2019-07-04
» Läs mer

Angelica till VW-finalen på Mic Mac

2013-11-12

Nu riktas ridsport-Sveriges blickar mot finalen i Volkswagen Grand Prix på Flyinge den 13 november, där bland annat Rolf-Göran Bengtsson deltar. Dessutom kommer Angelica Augustsson med sin bästa häst Mic Mac du Tillard.

 

Efter fyra deltävlingar är det nu dags att avrunda årets Volkswagen Grand Prix – hästhoppningsserien som startade 2012 och omedelbart blev en succé tack vare sitt starka startfält.

Volkswagen Grand Prix startade 2012 som ett initiativ av Volkswagen Sverige, som sedan flera år varit samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet. En stor prissumma i potten gjorde att flera toppryttare valde att tävla på svensk mark och svensk ridsport fick därmed en riktig publikmagnet.

Under 2013 utökades Volkswagen Grand Prix med en deltävling och efter besök i Hammarö, Skyrup, Södertälje och Grevagården är det nu dags för den stora finalen på anrika Flyinge i Skåne. Till den kommer bland annat de senaste årens mest framgångsrike svenske ryttare Rolf-Göran Bengtsson. Men publiken bjuds också på hela laget som deltog i EM i Danmark. Utöver Rolf-Göran bestod det av Angelica Augustsson, Henrik von Eckermann, Jens Fredricson och som reserv Emma Emanuelsson. Det blir första gången laget är samlat sedan EM.

För Angelica Augustssons del blir finalen extra intressant eftersom hon kommer med sin bästa häst Mic Mac du Tillard, som hon vann världscuphoppningen i Göteborg med 2011.
- Denna tävling är mycket viktig för mig och därför tar jag med mig Mic Mac du Tillard, säger Angelica.
De senaste årens mest framgångsrike svenske ryttare Rolf-Göran Bengtssons har för andra året i rad sett till att boka in Volkswagen Grand Prix-finalen i sitt tighta schema.
- Det var väldigt bra arrangerade tävlingar förra året och jag tycker det är ett superbra initiativ av Volkswagen att anordna den här serien. Det behöver Sverige, säger Rolf-Göran.

Även Volkswagen och Svenska Ridsportförbundet har all anledning att vara nöjda med årets tävlingar och tror på en spännande final.
- Förra årets final var en härlig upplevelse och vi ser verkligen fram emot att återkomma till Flyinge med Volkswagen Grand Prix, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige och förklarar varför bilmärket valt att satsa på en egen hästhoppningsserie:
- Vi såg tidigt att vi och ridsporten till stor del attraherade samma intressegrupper. De som är aktiva i sporten har ofta behov av starka, fyrhjulsdrivna bilar och där ligger Volkswagen rätt. Genom att satsa på en egen hoppserie förstärkte vi vårt samarbete ytterligare.
- Efter två säsonger med Volkswagen Grand Prix kan vi bara konstatera att konceptet blivit mycket väl mottaget och etablerat. Det betyder oerhört mycket för våra toppryttare att det finns en serie på denna höga nivå här i Sverige, säger Annika Ersgård, sportchef för hoppning inom Svenska Ridsportförbundet.

Fakta 
Volkswagen Grand Prix Final och Volkswagen Ungdoms Grand Prix
Arrangör: Flyinge Hästsportklubb, på Flyinge Kungsgård 12-13 november 2013
Deltagarlistor kommer på Equipe      
Här hittar du aktuell ställning i Volkswagen Grand Prix (pdf)
Volkswagen Grand Prix sänds på webb-TV onsdag 13 november med start 17:00

 

Källa: Svenska Ridsportförbundet

 
 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,