Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Andra raka segern

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Andra raka segern

2013-12-02

Det var snubblande nära att bli en lika bra ritt för Tinne Vilhelmson Silfvén i Reem Acra, världscupdressyren, i Ericsson Globe som i Grand Prix. I küren, fria programmet, snubblade Don Auriello både en och två gånger.  Det räckte trots allt till en solklar seger i denna världscupomgång i Stockholm.

 

- Jag undrade vad som hände. Och det vet jag fortfarande inte. Jag måste titta på videon först, konstaterade Tinne.
Bakom sig i prislistan hade hon åter de två holländarna Edward Gal och Hans Peter Minderhoud med hingstarna Glocks Voice och Glocks Romanov. Tinne red hem sin andra Volkswagen genom segern på 81,950 procent. I fjol vann hon sin första bil just här i Ericsson Globe.

Miljömedvetenheten är stor på Lövsta Stuteri så första funderingen var om det gick att byta till en av Volkswagens elbilar. Tinne red betydligt mer rytmiskt än hon körde vinnarbilen.
- Jag hade ju en "baksätesförare" vid sidan som hela tiden gav instruktioner. Då är det inte så lätt, sa Tinne och skrattade lite.

 

Alla tre topphästarna har gjort bättre uppvisningar än de någonsin gjort tidigare. Don Auriello, "Anton", har utvecklats i det mesta och får nu 9 - 9,5 i både piaffer och piruetter.
Hans Peter Minderhoud, som tagit över Glocks Romanov från sin sambo Edward Gal, var så nöjd.
- Romanov har gjort sina bästa uppvisningar med mig de här dagarna i Stockholm.
Han fick också beröm av den svenska huvuddomaren Gustaf Svalling.
- Hingsten är mycket mjukare och lugnare nu, konstaterade han.

Klassen på världscupdressyren blev otroligt hög. Tyske domaren Peter Holler konstaterade:
- Vi domare mötte i vissa fall helt nya ekipage som verkligen imponerade. Det är roligt att döma då.
Jeanna Högberg, som för första gången red i Ericsson Globe, har varit en av dem som imponerat. Hon var näst bästa svensk i Grand Prix och tredje bästa svensk i Grand Prix kür med Liza Minelli.

För Tinne var det här hennes 15:e framträdande i världscupdressyren i Stockholm. Det var hennes tredje raka Grand Prix-seger och hennes andra raka seger i huvudklassen, küren. Drottning Silvia får förlåta men i Ericsson Globe regerar Tinne.

Fullständiga resultat

 

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,