Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Alla svenska hästar godkända

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Alla svenska hästar godkända

2015-09-09

Alla de svenska hästarna godkändes i onsdagens hästbesiktning på EM i fälttävlan på Blair Castle, Storbritannien

Förbundskapten Staffan Lidbeck meddelade efter hästbesiktningen vilka ryttare som ingår i Sveriges lag. Det blir, i följande startordning:
1. Johan Lundin - Johnny Cash
2. Anna Nilsson - Luron
3. Sara Algotsson Ostholt - Reality
4. Niklas Lindbäck Cendrillon

Ludwig Svennerstål/Franzipan och Louise Svensson Jähde/Viva rider individuellt. Ludwigs Franzipan var en av de hästar som skickades till holding box under besiktningen men godkändes sedan vid ombesiktning.
- Vi vet att den alltid är lite stel i början men blir bättre om den får röra på sig. Jag var inte orolig  för att den inte skulle gå igenom, då hade vi aldrig visat den, säger svenska teamets veterinär Lisa Lidbeck, och fortsätter:
- Om ground jury känner sig lite osäkra är det bättre att de sätter hästen i holding box och tittar på den igen. Det är ju en tuff terrängbana de ska ge sig ut på. Då måste man veta att hästarna är fullt friska och klarar det.

Vid lottningen om startordning drog Sverige nummer 13. Kanske oturligt för den vidskeplige, men ett bra nummer enligt teamet som gärna vill starta så sent som möjligt bland de 15 deltagande nationerna.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,