Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Alexandra kvalvinnare

Ryttargalan

2019-10-24
» Läs mer

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Alexandra kvalvinnare

2015-11-23

Den första kvalomgången av Lövsta Future Challenge Jumping U25 avgjordes på Flyinge i helgen

Värdefulla poäng stod på spel för de tolv LFC-ryttare som var på plats och bäst av alla var Alexandra Eriksson från Västkusten HRF.

23-åriga Alexandra Eriksson och hästen Liss Royal började veckan med en niondeplacering i tisdagens 145-hoppning och gick därefter vidare och plockade poäng i fredagens 150, där de slutade på en tiondeplats. De toppade med att vinna Flyinge Grand Prix på lördagen där de var en av klassens endast två dubbelnollor.

- Det var en väldigt bra tävling. Flyinge är en väldigt fin tävlingsplats. Jag är jättenöjd med hur min häst hoppade. Vi red tre klasser och han var felfri i alla klasser. Det känns bra att vi hittat formen lagom till första kvalomgången av Lövsta Future Challenge, säger Alexandra.

Segern i lördagens Grand Prix gjorde att hon gick upp i toppen av Lövsta Future Challenge Jumping U25:s rankinglista, före bland andra förra årets totalvinnare Evelina Tovek på Oz de Breve och Victoria Wallenstam på Capitano Paul Z.

Nästa kvaltillfälle blir i Helsingborg den 25-28 februari nästa år och Alexandra vill förstås vara på plats även där.
- Planen är att vi ska tävla där också. Sen hoppas jag att vi tar oss hela vägen till Gothenburg Horse Show. Vi är väldigt många bra unga ryttare i Sverige just nu, men det började bra i alla fall. Jag har ridit i Scandinavium två gånger som Young Rider, men det vore förstås något alldeles extra att få rida de stora klasserna, säger Alexandra.

Mer information om tävlingen finns på www.lovstafuturechallenge.com

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,