Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Agria Allsvenskan

Dressyrens världscuppremiär

2019-10-17
» Läs mer

Sverige vidare till söndagens final!

2019-10-04
» Läs mer

Kvarka - vad är det?

2019-09-17
» Läs mer

Agria Allsvenskan

2014-07-07

Statusen höjs, zonindelningen anpassas, kravet på ungdomsryttare tas bort och finalerna skruvas till ytterligare tack vare fortsatt samarbete med Agria Djurförsäkring. Det är några av nyheterna för nästa års AgriaAllsvenskan, som släpptes i samband med dagens final under Falsterbo Horse Show.

AgriaAllsvenskan, som också är lag-SM i hoppning, kommer att snäppas upp ytterligare nästa säsong för att motsvara sin SM-status.  Målet är att bli Sveriges motsvarighet till den internationella superligan. De bästa ryttarna och de bästa lagen ska rida om SM-medaljerna under Falsterbo Horse Show även 2015.

- Utvecklingen går mot att vi får bättre och bättre ekipage i hoppsporten, och då måste också våra SM bli bättre. Det fortsatta samarbetet med Agria Djurförsäkring ger oss möjligheten till det, säger Annika Ersgård, sportchef hoppning på Svenska Ridsportförbundet.
Att rida lagtävling är både spännande, roligt och utmanande för ryttarna. Dessutom är det en bra förberedelse inför eventuella landslagsuppdrag.

- Vi har varit en del av laghoppningarna i över 20 år. Det är alltid lika roligt att träffa lagen, höra hur tävlingen stimulerar sporten lokalt och bidrar till att stärka sammanhållningen i klubben. Att ha finalerna under Falsterbo Horse Show ger ytterligare guldkant för både de tävlande och publiken, säger Stefan Fur, Affärsområdeschef Häst hos Agria Djurförsäkring.  
Säsongen 2015 kommer spänningen att stiga ordenligt i AgriaAllsvenskan. Det ska också bli enklare att följa med i grundserien. Planen är att grundomgångarna i de olika zonerna rids under samma helg.

Falsterbo Horse Shows show director Jana Wannius är nöjd efter premiären och ser fram emot att få ta emot finalen i AgriaAllsvenskan även nästa år.
- Det här är en tävling som engagerar publiken och vi kan bygga upp det ännu mer, säger Jana Wannius som redan har idéer inför nästa års final.
- Rider man finalen i tre omgångar med samma upplägg som för nationshoppningen med två omgångar för alla lag och sedan en stor final om medaljerna på internationella gräsbanan, får alla ryttarna rida minst två omgångar. Det betyder mycket för ryttarna, säger han.

Nytt inför 2015 års Agria Allsvenska är
• Zonindelningen ändras så den blir mer geografiskt anpassade än idag. 
• Kravet på ungdomsryttare i laget tas bort.
• Möjligheten att låna in ryttare från annan klubb tas bort.
• Efter tre omgångar rider tolv lag semifinal under Nationaldagstävlingarna på Strömsholm. 
• De åtta bästa lagen från semifinalen gör upp om segern i AgriaAllsvenskan, lag-SM i hoppning under Falsterbo Horse Show.

Kompletta regler för AgriaAllsvenskan inklusive regler för upp- och nedflyttning i zonerna samt Division 1 kommer inom kort att finnas på Svenska Ridsportförbundets hemsida www.ridsport.se

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,