Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
100 000 besökare

Hästsportens Folkhögskola

2019-08-20
» Läs mer

Från spilta till lösgående hästar

2019-07-04
» Läs mer

Evelina Tovek i topp i Monaco

2019-06-28
» Läs mer

100 000 besökare

2015-12-30

Så många väntas till en av världens största hästmässor

I samband med nästa års världscupfinaler i hoppning och dressyr – Gothenburg Horse Show - arrangeras en av världens största hästmässor – EuroHorse för 25:e året i rad i Göteborg.
- Mässan är vår största besökarmässigt efter Bokmässan och 2016 är EuroHorse den näst största hästmässan i världen. Vi har rekordmånga utställare och har gott hopp om fler än 100 000 besökare under påskhelgen, säger Klas Pettersson, affärsansvarig för EuroHorse.

Hästnäringen i Sverige och världen växer så det knakar. Branschen omsätter mer än 48 miljarder kronor i Sverige varje år. Och varje år träffas man i Göteborg för årets största köpfest - EuroHorse, som arrangeras under världscupfinalerna i hoppning och dressyr.

- Det är mäktigt att lilla Sverige har en så stor dragningskraft att världen kommer till oss. Men det har tagit 25 år. Samtidigt som vi jubiléerar arrangeras den 40:e upplagan av Gothenburg Horse Show i Scandinavium. Gemensamt har vi ett koncept som inte finns någon annanstans i världen, säger en stolt Klas Pettersson.

De första femton åren av tävlingarnas historia fanns utställarmontrarna i Scandinaviums foajé, men snart växte sig mässan så stor att gångarna blev för trånga. Sedan 1992 arrangeras EuroHorse av Svenska Mässan i lokalarna som är ihopbyggda med Scandinavium.
- Här har vi tillgång till flera hektar stora mässhallar och har fortfarande möjlighet att växa, säger Klas Pettersson.

Mixen av utställare speglar hästföretagandet; här finns butiker, stallinredning, foder, uppfödare, utbildningar, tränare, hästförmedlare, trailerhandlare, turridningsföretag och mängder med hästsaker, bland annat.
- Hästsporten är speciell som idrott, på så sätt att det finns en hel bransch kopplat till den. Det kanske inte så många känner till, men det är rejäl kommers! fortsätter Klas Pettersson.

EuroHorse och Gothenburg Horse Show är ett exempel på konceptet ”All under one roof” där Svenska Mässans och Scandinaviums gemensamma resurser blir till en av få anläggningar i Europa som klarar ett hästevenemang av den här storleken. 
- Det är unikt i ett internationellt perspektiv och en klar konkurrensfördel för oss som arrangörer och för Göteborg som mötes- och evenemangsstad, fortsätter Klas Pettersson.

EuroHorse i korthet:
Arrangeras varje år av Svenska Mässan i anslutning till Gothenburg Horse Show.
Startade 1992.
2016 är EuroHorse världens största hästmässa.
20 000 kvadratmeter stor mässyta, det vill säga två hektar, ungefär som en mindre hästgård!
Ca 250 utställare 2016.
Publikrekord – 98 000 besökare 2013.
Snittbesökaren är en 38-årig kvinna som äger en häst och handlar för 1800 kr.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,