Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Sexa i världscupen

Sexa i världscupen

2018-01-22
» Läs mer

Jerringprisvinnaren till Borås

2018-01-19
» Läs mer

Äntligen!

2018-01-17
» Läs mer

Sexa i världscupen

2018-01-22

Douglas Lindelöw och Zacramento var dubbelt felfri och slutade på sjätte plats i Leipzig

Douglas gick ut tidigt i grundomgången och korsade mållinjen utan hinderfel. Det hade blivit tidsfel men strax innan Douglas ritt ändrades maxtiden och Douglas var med till omhoppning. Där startade han som andra ryttare och var felfri men med en tid som inte såg oslagbar ut. Det dröjde dock men med femton ryttare i omhoppning blev det förstås fler nollor.

Marcus Ehning tog ledningen inför en entusiastisk hemmapublik. Men det var sista ryttaren som stal showen. Tyske Christian Ahlmann gjorde sin sista tävling med Taloubet Z. Ekipaget har bland annat en finalseger i världscupen på meritlistan och jublet visste inga gränser när de gick i mål som segrare. Judy Ann Melchior, sambo med Ahlmann och ägare till hästen, kunde inte hålla tillbaka tårarna och hela publiken reste sig upp för att hylla ekipaget.

Kevin Staut var femma i dagens klass och gick upp i ledning i världscupen med hela 65 poäng. Henrik von Eckermann ligger tvåa på 57. Med dagens 11 poäng gick Douglas Lindelöw upp på fjortonde plats, med tre omgångar kvar har han en god chans att komma med till finalen.

Ytterligare två svenska  ryttare fanns med i dagens startfält. Peder Fredricson på Christian K hade ett nedslag i grundomgången och hamnade strax utanför placering. Stephanie Holmén på Flip’s Little Sparrow gjorde världscupdebut och red en fin runda men med två bommar ner och 8 fel.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,