Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter

Köp & sälj

« Tillbaka

Arbeta hästen avsuttet!

Annonsör: Bergahästen AB. 2015-01-20 10:25:25

För att få bättre kvalitet i ridningen finns det många sätt att variera arbetet med att arbeta avsuttet! Vi har två kurser som ges på våra lektionshästar ( spanska P.R.E. hästar). Vi finns i Vargön (Vänersborg).
Bägge kurserna är tre timmar långa, och är framförallt inriktade på att visa i clinicform men det blir även en stund där ni praktiskt får prova själva.

7 februari TTeam/TTouch:
Tellingtonmetoden (TTEAM/TTOUCH) enl. Linda Tellington-Jones är ett system för att bla öka fysisk och mental medvetenhet, koordination, självkänsla och förståelsen för och hos både häst och människa.

Ttouch är en form av taktil massage. Metoden främjar avslappningsförmågan hos hästen vilket ökar tryggheten och därmed förmågan till samarbete och inlärning. Fördjupar samhörigheten häst-människa.

TTeam innefattar olika ledövningar och hinderövningar med sin häst. Detta för att lära hästen att använda sin kropp på ett sätt som förbättrar dess balans, självkontroll, precision, finmotoriska rörelser och ögon/hov-koordination.

14 februari Häst vid hand:
”Att arbeta hästen vid hand ger Dig ökad koordination, bättre tajming och känsla för hjälpgivning, större förståelse för varför och hur man gymnastiserar hästen.”

Kl. 11-14, 550 kr pp.
Anmälan till Linda 0706632785 linda@bergahasten.se
Mer info www.bergahasten.se
 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,