Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter

Svensk kallblodig travare

Den kallblodiga travhästens ursprung finns i de hästar som användes i jordbruket, dvs lanthästar som var av en lättare och slankare typ än ardennern. Steggbest är en berömd kallblodshingst som kan återfinnas i nästan alla svenska kallblods stamtavlor. Idag har vi den fantastiska Järvsöfaks, som radar upp seger efter seger. Han har parallellt med tävlandet verkat i aveln, och många av hans avkommor tävlar idag själva. Den kallblodiga hästen har en underbar karaktär - lugn och lättlärd! 

Mankhöjden är mellan 1,50-1,60 cm. Den har tendens till kluvet kors och ett mycket uttrycksfullt huvud med den kallblodiga hästens karaktäristiskt yviga man och svans. Färgerna varierar enormt och du kan hitta kallblod i nästan alla färger som är möjliga för en häst. På senare år har den kallblodiga travhästen också blivit mer och mer uppskattad också som ridhäst. 

källa Ridtravarförbundet

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,