Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter

stierna_ridkläder

« Tillbaka till Kläder

PRESSMEDDELANDE Göteborg 2015-01-13

 

Dags för ryttare att klä sig som idrottare:

SUPERTEKNISKA KLÄDER FÖR AKTIV RIDSPORT

 

Stierna Equestrian Sportswear är ett svenskt företag som hämtar energin från en stark idé: Att utveckla tekniska ridsportkläder med hög funktionalitet för aktiva ryttare. Allt för att de ska kunna prestera optimalt samtidigt som samspelet med hästen fungerar oavsett väder och vind.

 

– Det är dags att vi ryttare börjar se oss som de idrottare vi är och klär oss därefter, säger grundaren Helena Strömbäck.

Hon är själv en hängiven ryttare och har jobbat med produktutveckling inom en rad fysiska utomhussporter som klättring, skidor och golf. Till stallet tog hon därför automatiskt med sig principen att klä sig för att slippa tänka på fukt och kyla. Men, att hitta en ridjacka med alla smarta komponenter hon var van vid visade sig omöjligt.Stierna Equestrian Sportswear sätter en helt ny standard när det gäller material, passform, tekniska lösningar och design för aktiv ridsport. Utgångspunkten är trelagersprincipen som möjliggör för kroppen att reglera värme beroende på aktivitet trots kyla, vind och väta.

 

Med lika delar beslutsamhet som passion har Helena under en längre tid arbetat med att utveckla ridkläderna. Idéerna får födas och prövas lika mycket under timmarna i stallet på Askims ridhus utanför Göteborg som vid skrivbordet på kontoret ett stenkast därifrån. Produktteknik kombineras med designestetik och användarfunktionalitet. Alla plagg testas under framtagningen av aktiva ryttare för att sedan vidareutvecklas och finlipas till perfektion. Slutresultatet är välsittande plagg som kombineras för att passa den specifika aktivitetsnivån; rida i ett varmt eller kallt ridhus, trotsa en blåsig och regnig dag, kämpa under ett krävande dressyrpass, skritta ut dagen efter tävling eller tömköra hästen.– Din hästs bästa dag är kanske en dag då vädret inte är på topp. Rätt klädd missar du inte det där värdefulla ögonblicket när allt stämmer i kommunikationen med din häst, fortsätter Helena.

Kollektionen består av lätta, högpresterande ridkläder i kroppsnära passform och hög modegrad som ger optimal rörelsefrihet tack vare design, konstruktion och materialval. Det unika EquTex™ membranet gör att Stierna kan konstruera vind- och vattentäta plagg i fyrvägsstretch som andas och släpper igenom fukt samt överskottsvärme.

 

Lanseringen av ridsportmärket sker under EuroHorse på Scandinavium i samband med Gothenburg Horse Show 26/2-1/3 2015. Där bygger Stierna upp en pop-up store och visar den första damkollektionen som riktar sig mot young rider och uppåt. Nyckelplagget är regnjackan EquTex™, ensam i sitt slag och garanterat efterlängtad. Redan från start kommer Stierna även att driva egen webbshop.

 

 

 

FAKTA

 

Den i särklass viktigaste uppgiften för sportkläder är att isolera och stödja kroppens värmebalans. Alla funktionsplagg har som uppgift att hjälpa kroppen att reglera den värme som produceras, de ska transportera bort fukt och överskottsvärme, stå emot vind och väta. Det här har varit känt länge inom sportvärlden, och något som framför allt skidåkare har klätt sig efter. Där har också mycket av utvecklingen inom s.k. tekniska material och lösningar skett. Övriga fysiskt krävande sporter har hakat på, och nu är det dags för ridsporten att få funktionsmässiga plagg av högsta kvalitet, material och med innovativa detaljer - allt för att göra varje dag enklare, smidigare, mer behaglig för alla som arbetar med hästar och ryttare, rider och tränar oavsett gren inom sporten.

 

Trelagersprincipen handlar om att klä sig inifrån och ut. I Stiernas kollektion finns plagg för varje lager som säkerställer en korrekt fukttransport och bibehållen värmebalans. Kollektionen innehåller också små, smarta detaljer som gör stor skillnad i stallet eller på hästryggen.

 

LAYER ONE Baslagret bärs närmast huden under lager 2 och/eller 3 - eller som det enda plagget när vädret tillåter. Ett funktionellt första lager som är fukttransporterande, håller dig torr och bekväm under din aktivitet så att du kan fokusera på samspelet med hästen. Bamboo charcoal-polyester är mjukt och behagligt och har en naturlig svalhet. Dessutom är det antibakteriellt utan kemiska tillsatser vilket minimerar dåligt lukt och du är fräsch både under och efter ridningen. Detta är vad Stierna kallar Cool Anti-Odour.

 

LAYER TWO När det blir kallare ute, är ett högpresterande andra lager nödvändigt för att du ska känna dig bekväm under hela passet. Det tillför isolering och skapar ett värmebärande luftlager närmast kroppen; överskottsvärme och fukt transporteras vidare ut. Du håller dig varm, torr och kan använda energin på rätt sätt. Stiernas fleece har slät utsida och extra hög stretch för att smidigt och bekvämt kunna bäras under lager 3. Den borstade insidan ger värme och komfort och har en hög fukttransport. Ergonomiskt formade och skavfria flatlocksömmar ger en optimal och kroppsnära passform.

 

LAYER THREE Skyddar dig mot vind, regn och kyla samtidigt som överskottsvärme och fukt transporteras bort från kroppen och lager ett och två där under. En aktiv ventilation är inbyggd i plaggen med hjälp av ventilationsöppningar och/eller stretchpaneler. Det är ditt skydd mot väder och vind som gör att du tillsammans med din häst, oavsett väder, kan prestera optimalt. Det unika EquTex™ membranet låter Stierna konstruera plagg i full fyrvägsstretch som är både vind- och vattentätt, men som andas och släpper igenom kroppens fukt och överskottsvärme.

 

Profilplagget är regnjackan i EquTex™ med 10 000 mm vattentäthet och 10 000 g/m2/24h andning som dels har full rörlighet tack vare fyrvägsstretch, dels har smarta detaljer anpassade för ridning.

 

Stierna kompromissar varken med material eller konstruktion, det handlar om att skapa det bästa möjliga. Teknisk kunskap kombinerat med innovativ design ger förutsättningar för optimala ridkläder för den aktiva ryttaren.

 

 

För frågor om plagg och kollektion, vänligen ring eller mejla Helena Strömbäck på 0702-28 31 69, helena@stierna.com.

 

Stierna Equestrian Sportswear * www.stierna.com * Banaliden 1

436 45 Askim * helena@stierna.com * +46 (0) 702 28 31 69

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,