Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter

Sidvärtsrörelser i kvadrat

« Tillbaka till Träningstips

Det här är en övning för dig som vill göra hästen lösgjord samtidigt som du vill kunna kontrollera om eftergiften är korrekt. Övningen är även något samlande.

Rid i trav på en ca 18 gånger 18 meter stor fykant innanför spåret. I hörnen på fyrkanten vänder du så tvärt det går med hänsyn till hästens utbildningsståndpunkt. Försök att få vändningarna så "bakdelsvändningslika" som möjligt utan att tappa takt och tempo. 

Ju tvärare du vänder desto mer samling kommer du att kräva av hästen. Är hästen eftergiven kommer den att vända inåt med framdelen då du tar i yttertygeln. Framåtbjudningen får absolut inte gå förlorad i vändningarna.

När det känns balanserat och mjukt och hästen vänder ärligt för dina ytterhjälper kan du börja med sidvärtsarbetet.

På de öppna delarna av fyrkanten rider du med bakdelen utanför spåret. På de slutna delarna rider du med bakdelen innanför spåret. Var noggrann med att rakrikta innan du når hörnen, hästen får inte sladda med bakdelen i vändningarna!

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,