Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter

Ridstövlar

« Tillbaka till Utrustning

Ridstövlar

Ridstövlar är stövlar som används i samband med ridning. De kan vara gjorda av läder eller olika konstmaterial. Ridstövlar är ofta svarta till färgen, även om bruna ridstövlar också förekommer. I tävlingssammanhang används för det mesta svarta ridstövlar. En ridstövel har ett högt smalt skaft som når upp till strax under ryttarens knä. De har låga klackar för att förhindra att foten glider genom stigbygeln. På insidan kan ridstövlar ha öglor i vilka stövelpådragare kan träs in.

Vid det svenska kavalleriet på 16-1700-talet gjordes stövlarna högre och antingen i ryssläder, vilket var det stadigare och bättre lädret, men även av smorläder vilket var av en sämre kvalitet, billigare och lokalt producerat.

Termostövlar är vinterfodrade ridstövlar.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,