Fautras ny
hööks 3

Senaste inlägg!

Kontakta oss gärna på info@ridguiden.se eller 0705-870 856

Ridsportgrenar

Hoppning: Inom banhoppning tävlar deltagarna som rider häst  i klasser från 0,90 till 1,60 meter. För ponny är det olika höjder beroende på vilken kategori, det vill säga hur stor, ponnyn är.

Dressyr: Dressyrens mål är att göra hästen lydig, användbar och angenäm att rida, så att alla rörelser kan utföras med små och omärkliga hjälper utan synbar ansträngning för ryttaren.

Hästen skall ge intryck av att den av sig själv utför rörelserna.

Fälttävlan: På franska kallas fälttävlan ”concours complet”, det vill säga den kompletta tävlingen.

En utmärkt beskrivning av ridsportens tuffaste gren som innehåller dressyr, terrängritt och banhoppning.

Körning: I sportkörning tävlar man med häst eller ponny i fyrspann, par och enbet. Sportkörningen har, liksom fälttävlan, tre delprov – dressyr, maraton och precision.

Working Equitation: Inom Working Equitation, WE, betonas samspelet med hästen, att rida noggranna vägar, ha lydnad men ändå ridning med lite fart och fläkt. 

Inom working equitation ingår momenten dressyr, teknik och speed.

Distansritt: Att distansritt är en spännande utmaning som kräver uthållighet är lätt att förstå.

Det du bygger upp under träningstimmarna och tävlingarna är ett fantastiskt och unikt samspel mellan dig och din häst.

Voltige: Voltige är sporten – eller balansövningen – som föddes inom kavalleriet. Som publik- och tävlingsgren är den relativt ny.

Voltigen har som mål att ”vara en lagsport för ungdomar där man genom träning och tävling uppnår en fin gemenskaps- och samhörighetskänsla”.

Parasport: Inom Svenska Ridsportförbundets medlemsklubbar finns en omfattande verksamhet för ryttare och kuskar med funktionsnedsättning.

Ca 4.000 ryttare med funktionsnedsättning får genom ridsporten möjlighet till en meningsfull fritidssysselsättning och tävlingskarriär.

ridsport
ridsport
Var är pensionärerna?