Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter

Hästböcker - Fängelsehästarna

« Tillbaka till Hästböcker

Ridguiden hästböckerFängelsehästarna

Det här är en bok fylld med märkliga och gripande berättelser om människor och hästar som jobbar mot ett gemensamt mål: överlevnad och en dräglig tillvaro. Det är en tuff skola och till en början sker inget frivilligt, från någondera parten. Vildhästprogrammen i fyra amerikanska fängelser skall få kriminella män på rätt kurs. Internernas uppgift är svår, särskilt som många av internerna är noviser när det gäller hästar. En mustang som fångats in i vildmarken kan varafarlig att handskas med. Det händer att rädda och aggresiva hästar skadar sina tränare, men när kontakten leder till förtroende uppstår något enastående. Individerna i de osannolika konstellationerna börjar lita på varandra och en helande allians uppstår.

Willy Klaeson vann SHK:a journalistpris 2013 med motivationen "för en fantastisk skildring av relationen mellan människa och häst i boken Fängelsehästarna".

Läs mer om boken på www.bokforlagetmormor.se

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,