Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter

Framdelsvändning med motställd häst

« Tillbaka till Träningstips

Framdelsvändning med motställd häst

Framdelsvändning är en rörelse som plockats bort från dressyr-programmen och som mer och mer sällan används i ridundervisningen.

Det beror delvis på att rörelsen kan verkar "bromsande" på hästen. Men genom att ställa hästen åt "fel" håll, det vill säga åt samma håll som du flyttar hästen åt, kan rörelsen hjälpa dig att lossa din häst och ge dig ett bättre stöd på yttertygeln.

Tänk på att göra framdelsvändningen lite vidare än vanligt. För att hästen inte ska tappa bjudningen bör frambenen tillåtas att gå runt på en liten volt. Vändningen behöver alltså inte vara helt centrerad. Kontrollera att hjälperna fungerar som de ska genom att klappa hästen på halsen med innerhanden då och då. Ställningen och stödet på yttertygeln ska finnas kvar. 

Hästen får inte kasta sig runt utan ska trampa på med ett steg i taget. Efteråt är det bra att rida fram i en frisk trav. Hästen får inte i något skede tänka bakåt.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,