Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter

Egenskaper

« Tillbaka till Miniatyrhäst

Miniatyrponnyn är lätthanterlig på tack vare  sin storlek och sitt snälla lynne. De är utmärkta mot barn och har väldigt lätt för att lära sig.

Men många minityrhästar har problem med ryggar, leder och exteriöra fel då rasens kroppsmassa inte håller för de små benen och det stora huvudet. Djuren är friskare och sundare om de får leva mycket utomhus och utan att jobba hårt. Hästarna är långlivade och en liten miniatyrhäst som hette Angel blev hela 50 år gammal och räknas som världens äldsta häst någonsin.

Minihästarna får dock inte vara ett resultat av dvärggener hos hästarna, vilket är mycket vanligare än man tror. En del dvärghästar säljs mycket dyrt som "äkta" miniatyrhästar av oseriösa hästhandlare.

 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,