Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter

American Curly

« Tillbaka till Hästraser A till I

En Amerikanska ras som är mycket ovanlig. I vilt tillstånd lever den i bergstrakterna i USA. Rasens historia är inte helt klarlagd, man vet att indianerna red på lockiga hästar på 1600-talet. Men inte förrän på 1900-talet fångades några hästar in och man förstod snabbt hästens goda kvaliteter. De är mycket uthålliga, tåliga och lättlärda. Detta har gjort att hästen ökar i popularitet, idag finns ca 3000 tamhästar. Hur många som lever i frihet vet man inte. I Sverige används den främst som familje och sällskapshäst, arbetshäst och till turridning. Svenska Curlyhästföreningen bildades 1997. 

En American Curly har en höjd på ca 150 cm. Som namnet anger, är hästens päls lockig. På sommaren fäller den sin vinterpäls, ibland fäller den till och med man och svans. Vanligast är fux, men alla färger tillåts, även skäck.

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,