Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Med hästen i centrum
Gabriele Olsson
Trickträning och andra övningar
2014-12-16 18:48:31

Jag ska nu hålla regelbundna kurser i trickträning och andra övningar :-) och hoppas att medlöpande intag kunna ge möjlighet till många.


Trickträning och zirceniska övningar
är inte bara för hästar som är lydiga och har tillit och är smidiga.
 Tvärtom det är även suveränt just för hästar som inte har tillit och inte lyder eller är fokuserade!
Det vi nämligen gör  som allra först är övningar för lydnad-respekt och tillit.
På en mycket kort tid kan du få hästens respekt, och tilliten växer mer och mer fram, då du genom lugn, tålamod och konsekvens blir den ledare hästen söker.
Du gynnas och formas till en annan sorts ledare än den du högst sannolikt har varit innan, och det kommer att gynna dig i all träning du gör med din häst. Om det är att hästen står lugnt ouppbunden i stallgången och väntar på dig eller för att bli sadlad,  eller att följa efter dig trots du glömde grimman eller grimskaftet. Hoppa lös alla hinder du pekar på. You name it
Att man använder sig av belöning i form av morötter eller något hästen tycker om gör allting även lustfylld och mycket motiverande för hästen.
Sen finns det en tredje aspekt som är en fantastiskt bieffekt av ett flertal övningar  och det är att de flesta övningar är mycket gymnastisierande, stretchar och tänjar samt ökar koordinationsförmågan hos hästen. Några är till och med rehabiliterande och fram för allt för ryggen.


 


Isis och Gejfva är så pass trygg att det går att rida ut dem :-)


Och F. bjöd på galopp på en 10 metersvolt. Jag blev helt chockat då jag inte förväntade mig detta och aldrig skulle vilja kräva det av honom ännu .


På förmiddagen innan har jag precis justerad hans ländrygg igen. Det gjorde nog susen och övningarna den senaste tiden med öppna på volt och dylikt. jag tror han förväntade sig att det skulle gör ond men det gjorde inte det, så han bara älskade att galoppera :-)

Så arg jag var
2014-12-08 08:14:12

När jag läser mitt sista inlägg. Oj vad arg jag var kan jag höra i tonen mellan raderna...


Men ibland blir jag bara så uppgiven. Jag vet ju att i grunden vill alla hjälpa men jag var mest arg på yrkesfolket. Det är inte lätt att passa in en sadel ordentligt. Men ibland undrar man ju vad det var för en utbildning de gick. 


Så som i F s fall får det inte ser ut. Det är inte shysst mot hästen och kan blir livsfarlig dessutom. Just hoss en ung oinriden häst är det viktigt att allt sitter bra så ridupplevelsen blir ett nöje.....Eller?


 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,