Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Med hästen i centrum
Gabriele Olsson
Vem är jag?
2014-10-12 13:34:32

Så roligt att få blogga hos ridguiden och jag hoppas ni kommer att har nytta av mina upplevelser och inlägg..


Ni har även alltid lov att ställa frågor om problem ni stötter på, eller vad ni nu vill fråga om..


Ja vem är jag då ?


Jag heter Gabriele , modell äldre och  som driver ett hästföretag med många olika inslag. Det är just det som gör det så spännande:-)


För mig är det viktigt att allt vad jag gör med hästar, är med  hästen i centrum. Och därmed menar jag att jag försöker se allting ur hästens ögon. Rätt intressant och givande när man försöker sig på det kan jag lova . Jag är bl. annat hästfysioterapeut, det menas att jag behandlar, rehabiliterar och tränar  hästar. Även hingstar! Sen har jag inackorderingstall , lösdrift för unghingstar, gigantiska sommarbeten, hästhotell. Jag  jobbar jag mycket med problemhästar. Hästar som har traumatiserade, aggressiva och  rädda etc. Jag har elever, håller i clinics och sommarläger samt kurser och föreläsningar.


Mina specialiteter är problemlösning framförallt de som är mellan häst och människan. Jag blir alltid lika lycklig när jag kunde hjälpa till att ekipaget trivs ännu bättre med varandra eller när rädslor ändras till trygghet.


Jag upplever jätte mycket och ingen dag är sig likt.


Här vill jag berätta även om hästbeteende och en horsemanship som grundar sig i hästens eget flockbetende och ritualer och hur jag  använder mig  av detta.


Ni får följa med i vardagen och enskildas individer väl och ve


 www.youtube.com/watch?v=RUc5ZJ9ufKM  Här är en länk med en you tube film där jag tränar en vallack med klicker och mycket kroppsspråk där ni kan se ett sätt att träna . ( kanske liteväl  lång men jag hoppas ni orkar)


Här har ni lite läsning hur många av oss väljer häst ;-) Vad tycker ni ???


Hästen är din spegel och dina känslor påverkar hästens..


Jag har mött många ekipage i mitt liv och det är en sak som slog mig rätt så tidigt och även i hänseendet på mig själv, vilka hästar jag valde att köpa.


Det jag försöker att berätta här är inte lätt att greppa och det krävs från läsarens sida att läsa nogrant och inte dra förhastade slutsatser då plan ett och plan två påverkar och väver in i varandra.
Hästens grundkaraktärsdrag avgör sen hur den kan hantera alla dessa  situationer vi utsätter den för.

En envis person brukar köpa envisa hästar
En rädd person brukar köpa osäkra hästar
En en glad person brukar köpa livliga hästar
En dominant person köper gärna tuffa hästar på gott och ond då tuffheten kan har olika orsaker. Den kan även grunda sig i rädslan och då får vi farliga kombinationer.


Oftast köper vi precis den hästen som kräver att vi måste ta hand om vår egen inställning, rädslan och attityd om vi vill åstadkomma en äkta förvandling i relationen till hästen och som ska skapa harmoni och trygghet istället för kaos. Inte att förväxla med kuvning (men det är ett annat ämne)

En osäker häst blir aldrig säker om den har en osäker människa. Först när vi kan erbjuda känslan av att vi vet vad vi gör och vill då kan den slappna av. En glad och sprallig människa behöver komma lite till lugn och fundersamhet om den livliga hästen inte ska bli nervös..

En dominant människa måste lära sig skillnad mellan kontrollbehov och ledarskap i respekt, mellan kuvning och förståelse och pondus, så att den dominanta hästen kan acceptera hans krav på den med stolthet och glädje i behåll och därmed bjuder på ett samarbete utan kamp.

Envisa personer måste lära sig lyhördhet
Rädda och även i våra ögon varma snälla personer måste ofta lära sig att stå upp för sig själv och ställa krav.

Listan kan göras lång men är lika fascinerande sann för många som väljer hästen med enbart magkänslan.

Och så ska det vara. Låt hästen vara din läromästare och hjälp er båda att utvecklas :-) eller ??

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,