Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Med hästen i centrum
Gabriele Olsson
3 söner efter Nabab de Reve
2014-10-13 22:12:32

Ja faktiskt,


När de var 1.5 år gamla fick jag förfrågan av ägaren om jag skulle kunna ta hand om hans tre hingstar efter Nabab de Reve.


Vilken förvåning när jag tittade något oförståendet på honom och erkände att jag inte har någon aning om vem den hingsten är hahhahaa


Jaha! Allas hästar lika värde förklarar jag för honom och oavsett härstamning så tar jag hand om alla med lika stor ansvar och omsorg.


Han tyckte det var toppen och därmed inleddes en extremt intressant, spännande och givande och respektfullt relation mellan han och mig och hans tre hingstar som skulle stanna i 1.5 år hos mig.


Varför extremt intressant och spännande ?. Han en hästmänniska med mycket erfarenheter i bagaget på super traditionellt vis, och jag som pratar om hästens ritualer, beteende, kroppsspråk, ÖMSESIDIGT respekt och många ord som man brukar bara använder i människovärlden. Han undrade om jag skulle kunna hjälpa till att lasta dem ute på en 4 ha stort beteshage utan möjlighet till avgränsing. En gång lastat förr inte hanterad under hela sommaren, inte heller innan så mycket utan vuxen häst med dom.


Ok! med mina ord: 3 hulliganer, som inte har någon respekt för människan, vild och mallig. Ja, då körde jag alltså dagen innan dit och han kom med släpet. Vi ställde det i hagen så hulliganerna kunde titta på det medan jag höll på att hälsa dem på hästvis. En försökte bita mig i magen medan de andre drängte sig på. Jag hade med ett längre spö och en foderhink med kraftfoder. Den ville de bara ha!! jag försvarade hinken på hästvis och till slut gav de sig. Sen fick de äta lite och sen drev jag iväg dem. Till slut åt vi alla 4 ur samma hink.


Dagen därpå skulle jag lasta dem. En efter en lärde jag att följa efter mg i grimskaft och om i tror det eller ej så lastade jag alla 3 inom 20 minuter...


Nu var det jag som blev mallig och ägaren djupt imponerad. Här kommer bilder när de var hemma hos mig och jag skulle börja med att fostra dem på allvar. Bilderna visar samma lek som den som jag gjorde på betet.


Härmar ej utan coaching! Man måste veta exakt VAD man gör och HUR man gör


Här kommer 4 bilder av en längre serie, Suck ! var är de andra ?
2014-10-13 22:10:53

Alltså , här har vi de tre lurviga , oryktade lösdriftshingstar. Så naturligt som möjligt och "rykta bara inte ut all stöv " för guds skull! Vilken förnuftig människa!

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,