Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
Med hästen i centrum
Gabriele Olsson
Träningar
2014-10-21 09:32:14

Nu skärper jag till mig och berätta lite om träningarna jag gör. Tyvärr ka jag inte ladda upp filmer, men ska se att jag har bilder till hands.


Jag håller på att bl. annat träna 2 hästar och förbereder dem till inridningen


Isis: ett super intelligent sto. Korsning mellan Islandshäst och Andalusier. Stor rörlighet, intelligent och ENVIS ranghögst i flocken. Hennes samarbetsvilja är stor men bara om du är värd det . Jippie
Gejfa: renrasig islandssto extremt flockbunden, ranglåg, inte dum alls. Kan bli liite fräck om hon får en chans just pga längtan att komma upp i rang. Men en liten påminnelse i form av: He jag ser vad du håller på med räcker numera.


Sammanfattningen kommer här:


Isis och Gejfa gör framsteg. Från att villja inte alls och nästan hoppa ut ur hagen så kan de nu lös:
Longeras i alla 3 gångarter. Förstora och förminska volten. Byta varv i en åtta rund mig både i skritt och trav. Gejfa gör det till och med tight inpå mig. Det menas vi går sidanom varandra, sen backar jag ett steg och ger en ny riktning med bröstkorgen. Jag har mina händer i fickorna. Hon byter på riktigt varv, helt fantastiskt.och detta genom 3 -4 steg av mig. Isis däremot älskar att göra det med mycket uttryck , krögt nacke, flytande trav och mest fantastiskt undertramp.
Sen kan de följa efter lös var jag än går, byta riktning gå rund koner etc. stanna trots att morotshinken står 2 m ifrån dem. Arbete med lina: De kan ställa sig i nacken och börja gå rakt fram trots böjning i halsen. Longeras utan att linan sträcks fullt ut.och allt annat som de gör lös förstås .Jag jobbar med grimma och kapson. Igår började vi tömkörningen, där Isis, som vanligt med allt nytt, hade sina kommentarer till. Gejfa var den stora överraskningen och som fattade grunderna inom 10 minuter och för första gången var det ingen kompis i hagen bredvid. Detta är stort då hon är en extremt flockbunden häst. Och som förväntat flippade hon och gnäggade. Men sen förstod hon att Jag var ju där och jag dög Härligt ! Ok detta var 10 tillfället igår.

ÖSREGN och Passion
2014-10-16 18:23:50

Ärligt talat, jag njuter av, att när det ösregnar att hästarna är inne. Och försöker jag ta ut de  så står de bara och tvekar Trots täcke. Ösregn verkar inte vara något kult, inte ens med täcke.. Hoppas det släpper snart, annars blir det för många boxar som är röriga .


Hur ser mina dagar ut egentligen? Ja upp med hönsen förstås, sen utfodra alla hästar, kl 10 00 är jag hos kund 4 dagar i veckan och tränar deras  hästar för inridning och annat. Onsdagar är jag mest och verkar hästar eller behandlar hos kund. Kring kl 13 är jag för det mesta hemma igen och tar en snabb fika. Min beridare och hästkötare har också anlänt, så vi jobbar med hästarna här hemma. Allt från inridning, annan träning, behandlingar, utbildning, problemlösning. Stallet ska också fixas och ibland kommer även på kvällar elever med sina hästar eller någon behandlingshäst.


När jag läser det här, undrar jag hur jag hinner med allt? Men så är det väl när man har gjort sin passion till sitt yrke då är allting lättare :-) 


I nästa blogg betättar jag hur man kan träna av en häst att bli rädd. so long 

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,