Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
TeamSHVGant
Maria Sedell
Det lilla vi vet är att han blev övergiven, lämnad åt sitt öde i en hage. 4- årige Gant var så skygg att det ända sättet att närma sig, var att skjuta honom med bedövningspilar. Han hamnade så småningom i ett i av Svenska Hästars Värns akuthem. På SHVs hemsida presenterades han och vi tog flyget ner till Skåne för att hälsa på honom. Och så gick det, nu har han ett eget team som ser till att han har det bäst.Vår blogg syftar till att berätta om de fram- och motgångar teamet och Gant möter och hur det kan vara att leva med en räddningshäst.
Dagens dubbel
2015-06-24 21:20:09

Igår vart det en underbar uteritt med sällskap. Gant var i vanlig ordning övertygad om att han tävlade i dagens dubbel och gasade på så pass i traven att jag fick hålla in honom. För att inte landa i baken på den nästan dubbelt så långbenta häst som travade på framför.


Han verkar tycka att snabb trav är oerhört roligt. Så roligt att matte nästan tänker monte`. Vilken rulle! Att ridas ut är säkert många hästars favoritsysselsättning och Gant taggar till ordentligt han med. Det är en sån härlig känsla när man märker hur roligt pållen tycker att det man gör tillsammans är kul på riktigt.


Och så ska det ju alltid vara.


 Men jag själv har funderat över varför många hästar (Gant inräknad) bara kroknar på banan. Jag har rannsakat mig själv och insett att jag inte har gjort tillräckligt för att Gant ska tycka att det är särskilt spännande. Ibland rider man utan mål och det är inte så bra. Om man alltid har ett mål med sina ridbanepass, man vet hur man ska värma upp och varva ned, man vet vad träningen mellan dessa ska ge. Ja, då inser man att det krävs lite planering. Nu menar jag inte att man måste göra en minitiös planering men att ha ett mål. Bara ett, som man ger sig den på att nå. Kanske behöver ni arbeta mycket mer i den underskattade skritten? Finns hur mycket som helst man kan göra i skritt. Eller varför inte öva på att backa? Bara en sån sak. Många tänker inte på att en så självklar sak måste nötas in. Gärna innan eventuell tävling. Nej, backa mer, säger jag! Det är ju dessutom en väldigt bra lösgörande övning


 


Varför skriver jag om det här? Ja, vilken häst tycker att det är kul med 40 varv fyrkantsspår? Inte Gant iallafall.

Test av nya sadeln!
2015-06-22 10:32:00

Så var det dags. Efter en kort men väldigt intensiv period av letande kunde vi idag testa nya sadeln på Gant. Vi har ju en dressyr men letade nu efter en allround mot hopp, det fanns ett par favoritmärken och så fanns det även de sadlar jag inte tittade alls på av olika skäl. Faktiskt så gjorde jag en kupp mot mig själv och tänkte nu testa ett märke som jag tidigare ratat.


Jag hittade en Claridge House som tagits ut för två månader sedan, riden i max 10 ggr och med garanti och kvitto kvar. Superfin var den. Pengarna för den sadeln var verkligen en spottstyver och eftersom jag inte hittade det jag sökte tänkte jag att vi skulle testa den för att se vad vi tycker.


Det första som hände var att vi bytte koppjärn i den eftersom xx-vid satt i, det medskickade i storlek vid sattes på plats och sedan bar det av till stallet. Sadeln lades på plats och kontrollerades. Den satt jättebra, möjligen att vi skulle kunna testa att slänga i ett x-vid koppjärn så det ska nog inhandlas.


Lillmatte ville såklart testa att hoppa i sadeln så jag byggde upp ett hinder och la ut några bommar på marken. Vi red ett ganska långt pass idag med mycket dressyrövningar blandat med bommar och några språng. Gant visade inget obehag av sadeln och när den plockades av syntes ingen tilltufsad päls. Den var förvånansvärt skön att rida i men jag som nu vant mig vid längre läder och dressyrsadel upplevde att jag hamnade lite i stolsposition, men så såg det inte ut på fotona så jag antar att det bara var min egen känsla.


 


Kanske anmäler vi oss till den lilla hoppkursen i sommar nu när vi har sadel för det också...

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,