Sök på allt som har med hästar att göra
Månadens Ridklubb
Rösta här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & tricksRid-TVRedaktionenPanelenNyheter
TeamSHVGant
Maria Sedell
Det lilla vi vet är att han blev övergiven, lämnad åt sitt öde i en hage. 4- årige Gant var så skygg att det ända sättet att närma sig, var att skjuta honom med bedövningspilar. Han hamnade så småningom i ett i av Svenska Hästars Värns akuthem. På SHVs hemsida presenterades han och vi tog flyget ner till Skåne för att hälsa på honom. Och så gick det, nu har han ett eget team som ser till att han har det bäst.Vår blogg syftar till att berätta om de fram- och motgångar teamet och Gant möter och hur det kan vara att leva med en räddningshäst.
Ren och fin. Eller?
2015-07-07 15:59:33

Gant fick en svalkande tvätt häromdagen. Han uppskattade det i värmen, stod och njöt medan svampen stryktes mot kroppen. Han blev så fin!


  


Men säg den glädje som varar...ut i hagen igen och efter lite krafsande med framhovarna var det dags:


 


   


Jaha, han känner sig nöjd och rusar fram till oss för att stolt visa upp sig:


  


Vi är inte nog inte riktigt lika entusiastiska som Gant hoppats på och han visar sin 


besvikelse:


  


Gant har verkligen en stor personlighet. Älskade knasboll :)

Gants familj växer (tyvärr...)
2015-06-29 22:37:10

Gants SHV-familj växer så det knakar. Det är så tråkigt att se men nu är det hela 7 hästar som står i SHV's akuthem och väntar på fodervärdar. Nu söker de någon som bryr sig, tycker om och tar hand om den.
Jag kunde väl aldrig tro att jag skulle hitta min bästa kompis och tillika själsfrände via Svenska Hästars Värn. Men som ni vet var det precis det som hände. Om du funderar på ny häst, ge dessa individer en chans! Kanske hittar du din nya kompis bland någon av de här 7: http://www.shv.org/index.php/ny-meny-vara-hastar/ny-meny-lediga-foderhastar

Igår hade vi en mysdag med Gant. Det blev en barbacka uteritt med lillmatte på ryggen. Gant fick också nöjet att äta en hel del gräs under vår lilla tur ute. Så härligt att se honom njuta av livet!
Inga krav, bara vara.

Utöver det tvättade och lagade jag Gants extremt skitiga innetäcke av modell varmare. Ingen tvättmaskin i stallet och allergiker hemma gör att det blir handtvätt. 3 gånger fick jag tvätta det för att få det rent men nu ser det nästan nytt ut igen!


När senhöst och vinter kommer är vi redo :)

Ridguiden.se - Allt för hästintresserade

Hästavel, Hästfoder, Fodertillskott, Hästförsäkring, Hallar, Manege, Hovslagare, Hyra häst, Hästlastbil, Islandshäst, Körning, Ridbana, Ridklubbar, Ridskolor, Ridläger, Stallinredningar, Sadel, Hästtransporter, Tävlingsskåp, Ridutrustning, Hästutbildning, Hästvård, Ponny, Storhäst, hästtäcke, islandshäst, western, handikappridning, utbildning, ridstövlar, hästtäcke, ridklubb, utrustning,